Setter vekta griller i hodet på deg?

Vettu hva! Nå er jeg dritt lei!

Jeg er så møkka lei av alt som blir skrevet i sosiale medier om kropp, kroppspress, tynn og tjukk. Det går nesten ikke an å mene noe som helst lenger uten at det blir galt på ett eller annet vis.

Hvor tror du egentlig kroppspress kommer fra?! Hvem er det som skaper det?

Personlig syns jeg det blir for mye nå. FOR MYE SNAKK! Det er diskusjoner og debatter overalt om dagen. Hva skjedde?

Og hva gjør det egentlig med oss?!

Nå tror dere kanskje jeg skal komme med et slags fasit svar her, men det har jeg langt ifra. Jeg vet ikke engang om det finnes noe. Hadde det gjort det, hadde det nok vært ute for lengst.

Men jeg tror at flere debatter og mer oppmerksomhet rundt tema, skaper enda mer press. Jeg som jobber i treningsbransjen føler også på presset. Jeg har en badevekt hjemme som er min største fiende. Jeg har sagt utallige ganger at jeg skal kvitte meg med den, men det har enda ikke skjedd.

Jeg skal være ærlig med dere igjen, og si at det skremmer meg.

At jeg som skal være så «normal» og ikke føle på kroppspress blir skuffet over meg selv når vekta viser mer enn den gjorde for 6 mnd siden. At jeg skal føle meg dritt fordi vekta viser meg et tall jeg syns det er vanskelig å face.

Hver eneste dag ser jeg jenter med stramme tights, korte overdeler, flate mager og veltrente rumper. Det florerer i alle kanaler.

Det kommer opp bilder med reklamer fra div nettbutikker som kun bruker veltrente jenter i 20 års alderen som «modeller»

På instagram kommer de i feeden min fordi jeg selv deler bilder som tagges i kategoriene trening og sunn livsstil.

Instagram kjenner deg, eller. Tror de kjenner deg. De tror de vet hva du vil se, så de legger bilder høyere opp i feeden din, og forslag etter det du interesserer deg for eller tagger dine egne bilder med. Også følger man jo gjerne noen av disse også, så da er det jo naturlig at de kommer på løpende bånd.

Jeg sier ikke at det er galt at det deles bilder av veltrente kropper. Jeg har jo selv valgt å følge dem. Det som er galt er at jeg sammenligner meg med dem. At jeg sammenligner meg med mennesker som er noen helt andre! Og jeg vet det er flere der ute som gjør akkurat det samme. Både på nett og ute i «felten»

I det jeg gikk av vekta kom følgende tanker i hodet.

«Hvorfor ser ikke jeg sånn ut?  Jeg som trener så mye som jeg gjør. Hva må jeg gjøre annerledes?»

«Hvordan i alle dager kan du veie så mye nå?»

«Hva kan du gjøre for å gå ned igjen»

«Dette virker helt håpløst»

Jeg kjente jeg ble sint på meg selv, og måtte sette meg ned å ta en skikkelig peptalk!

For det første. Så er jeg ikke 20 år lengre. For det andre, så har jeg født to barn. For det tredje, så liker jeg å leve. Jeg liker å spise sunt og trene fordi det gjør kroppen min godt. Fordi jeg elsker følelsen jeg får når jeg klarer å pushe meg selv. Jeg digger å avslutte en økt og føle meg så vanvittig fornøyd med meg selv. Men jeg liker også å spise. Leve sunt, uten å måtte leve på kun rent kjøtt og grønnsaker (for å sette det litt på spissen).

Reklame: Outfit fra Craft

Jeg har trent mye mer nå de siste ukene enn jeg har gjort på lenge. Og jeg elsker det!

Jeg VET også at grunnen til at jeg har gått opp i vekt er fordi jeg har begynt å løfte tyngre vekter, altså fått mer muskler.

Men uansett! Seriøst, vi må slutte å sammenligne oss med andre, og gi faen i hva den jævla vekta sier! For hva tenkte du egentlig om deg selv FØR du gikk på den vekta? Tenkte du da at du hadde lagt på deg eller at du var tjukk? Eller er det vekta som setter griller i hodet på deg?

Jeg orker iallefall ikke mer av dette! Så nå biter jeg tenna sammen og klikker unfollow på det som vrenger hodet mitt!

Klem Hilde

Bedremeg på facebook og instagram

Snapchat: bedremeg


Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *