Få go’følelsen når du løper, med dette lille trikset

Jeg er så happy!

Og ja, det er mange grunner til det. Men en av dem er fordi jeg har funnet ut hva som kan gjøre det jeg før ikke var særlig glad i, så vanvittig gøy! Ja, jeg snakker om løping som du sikkert skjønner.

Jeg klarte aldri å like det. Det var slitsomt, lite motiverende og dritt kjedelig, rett og slett.

Løping handler ikke om en million teknikker som bare gjør tankene til et stort surr. Selvfølgelig er det noe man bør tenke på, men hvis du tenker for mye blir løping tungt, slitsomt og motløst.

Men. Har du noen gang tenkt på takten når du løper?

Altså, når beina treffer bakken. Dette kalles løpefrekvens. Den forteller deg rytmen på skrittene dine når du løper.

Før trodde jeg at jo heftigere og tøffere musikk, jo lettere ble det å løpe. Jeg tenkte rett og slett kun at musikk med høy speed, typ dance eller party musikk ofte var det som kunne få meg fortere frem.

Jo…ja. Det er jo ikke så rart at jeg tenkte det, men nå har jeg funnet ut at det er sååå mye mer.

Etter jeg begynte å løpe i en bestemt takt, tenker jeg ikke nødvendigvis så mye på hvilken type sjanger musikken har. Nå skal det kun være musikk som gir meg «go’følelsen» (og er i rett takt).

SÅ hvordan vet man hvilken takt sangene har? Vel.. Det er ikke akkurat sånn at jeg setter meg ned å teller. Jeg googler, eller søker på spotify.

Før hadde spotify en enkel funksjon hvor du kunne gjøre dette på null komma niks, men den har de nå dessverre tatt bort.

Jeg vil derfor gjøre det litt enklere for dere! Jeg har laget to spillelister.

En i takten 160-165 BPM og en i takten 170 BPM. Selv velger jeg nå å løpe i 170BPM, da det var denne takten jeg fikk anbefalt av min kiropraktor i fjor sommer. Denne takten er skadeforebyggende og du holder en fin speed samtidig som du ikke løper for fort.

160-165 er heller ikke dumt hvis du ønsker å starte med det. Prøv deg frem!

Nå løper jeg til de sangene jeg digger som gir meg skikkelig god vibe. De gjør at jeg holder ut lenger, og at jeg overhode ikke syns løpingen er kjedelig. Her er det god mix av sjangere i listene. Masse gøy og med god energi. Jeg ELSKER DET!!

Jeg legger til flere sanger etterhvert. Følg listene mine her:

Bedremeg FUNrun 160 – 165 BPM

Bedremeg FUNrun 170 BPM

Husk å ha det gøy med løping i sommer da!!

Del gjerne tipset og listene mine med andre, eller tagg noen i innlegget på facebook.

Klem Hilde

Følg meg gjerne på facebook og instagram

Snapchat: bedremeg


Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *