Nå er det faktisk nok!

Jeg vet ikke hvor mange uker det har gått.

Hvor lenge jeg har kommet med unnskyldninger som forteller meg at litt er greit, hver eneste kveld. Men vettu hva kjære Hilde! Litt er faktisk ikke greit. I hvert fall ikke hver eneste kveld!

Det å unne seg noe digg i helgene er helt greit. Gjerne helst kun på lørdag. Men å sitte å spise alt jeg får lyst på, selv om det er små mengder hver eneste dag. Det er ikke lenger greit.

Nå er det faktisk nok.

Jeg har rett og slett blitt avhengig. Avhengig av å sitte foran tvn og spise snacks og godteri. Jeg får et søtsug uten like, og har tatt meg selv i å spise brødskive med nugatti en tirsdagskveld, kun fordi «det er jo bare en brødskive»

Men når jeg da også tar frem en liten skål potetgull fordi «det er bare en liten skål» så baller det på seg.

Det høres kanskje ut som bagateller og noen vil sikkert si, herregud… det må da være lov å kose seg litt i ukedagene også?!

Ja, litt. Kanskje. Men når det går så langt at jeg blir avhengig av å spise noe digg hver bidige kveld, så kan det fort bli ganske alvorlig for min del. Jeg vet at jeg klarer å komme meg ut av det på ett eller annet vis, men jeg har ikke hatt et sterkt nok hvorfor. Hvorfor skal jeg orke å ta vare på meg selv?

Herregud for en idiotisk tanke!  Nå er det nok unnskyldninger. Det at jeg backer ut nå, fører ikke noe bra med seg.

Det var Janne som inspirerte meg denne gangen. Fordi hun er så beinhard og kutter ut nesten alt av karbohydrater, løper utendørs så svetta renner, trener hjemme og lar ostepopen ligge godt på kjøkkenbenken og vente til LØRDAG. Slike ting gir resultater, og det har Janne fått.

Jeg sier på ingen måte at jeg ikke er bra nok som jeg er. Men etter jeg har holdt på sånn jeg har gjort i en periode nå, merker jeg det veldig godt på kroppen. Jeg er slapp, dvask, trett og dårlig både her og der. Jeg føler meg ikke bra.

Det må vel være lov å si?

Hei hurra for normal kroppen altså, det handler ikke om det. For jeg er ikke dårlig trent. Det handler mest om hvordan kroppen føles innvendig.

Men nå har jeg altså tatt tak.  Denne uka var det nok. Jeg har til og med droppa å kjøpe pepsi max. Ikke fordi det er så ille å drikke PM, men fordi det også har blitt en vane. En av de vanene om at jeg må ha noe å «kose meg med» etter barna er lagt. Må jeg virkelig det?

Nei.

SÅ nå har jeg tatt i bruk sodastreameren, kjøpt inn lime og sitron og holdt meg til det.  Pepsi max er herved forbeholdt helger og ferier.

Jeg spiser en sunn kveldsmat når barna er i seng, og hvis jeg føler behovet for ett eller annet har jeg de små boksene fra kiwi med agurk, blåbær, gulrøtter eller tomat. De er geniale og koster mindre enn smågodt!

Jeg skal ikke si at det er lett, og jeg er jo bare på dag 3(!!!). De to første kveldene har vært helt jævlig. Som om jeg får en eller annen skummel abstinens. Men jeg har bestemt meg. Jeg orker ikke mer.

I skapet har jeg to poser potetgull og litt smågodt fra helgen. Det skal få ligge der helt til helgen kommer.

Jeg innrømmer at det er utrolig vanskelig å ha det liggende, og jeg burde kanskje helst kaste alt som er. Men nå skal jeg bevise for meg selv at jeg klarer det. En gang for alle!!

Jeg orker ikke mer, nå får det jaggu være nok utskeielser!

Klem Hilde

Følg meg gjerne på facebook og instagram

Snapchat: bedremeg


2 kommentarer

  1. Heia deg!!!
    Dette VET vi jo at du klarer – det er LETT når du har bestemt deg…

  2. Hei 🙂 må bare tipse deg ang Pepsi Max ,jeg har selv klart å
    Kutte den helt vekk ,den tiden jeg drakk det hadde jeg et enormt mat og sukkersug ,har klart å gå ned flere kg ved å kutte ut Pepsi maxen ,tar litt tid men er så mye enklere å gå ned

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *