Nå har jeg begynt med noe helt nytt

Det er mye som skjer i hverdagen. Og jeg farter mye frem og tilbake, hit og dit. Dette gjør at kroppen og hodet mitt er utsatt for endel stress.

Når jeg på morgenen har forsovet meg 10 minutter, eller bare slumret fordi jeg trodde det ville gå fint, blir det totalt kaos. Matpakker skal smøres, jeg må sørge for at gymtøy er klart, at bamsen som absolutt skal være med på ha-med-dag er på plass og at barna har tatt på ullundertøy.

Uendelige rekker med ting som må på plass, og jeg vet at dere som er foreldre der ute skjønner hva jeg mener.

Det er full fart hit og dit, og jeg tar jo som mange vet kollektivt. Buss hit, venting der, t-bane svosj, og tog tilbake. Jeg hører alltid på musikk når jeg reiser rundt. Headsetet er på og med spotify spiller jeg den lista som passer til dagsformen. Noen ganger går det i rolige sanger for å våkne sakte men sikkert, eller falle i en slags rolig 50 sekunder søvn på bussen mens det andre ganger er glad pop-punk for å kjenne litt på at jeg lever!

Når jeg trener hører jeg også på musikk. Jeg MÅ ha headset på trening for å slippe å høre på treningslistene de har der helt ufrivillig. Noe kan være ok, men det er noe med å stenge seg litt inne i sin egen boble. Jeg liker det når jeg skal pushe meg selv. Får en slags følelse av at det bare er meg og mitt. Meg mot meg!

Men nå har jeg begynt med noe helt nytt.

Det blir mye farting, mye høyt tempo og mye musikk i løpet av en dag. Så derfor har jeg bestemt meg for en ting.

Hver gang jeg er ute å går. Om det er til butikken, til skolen, hente pakker eller bare går tur. Så lar jeg headsettet ligge igjen hjemme.

Og for en god følelse!

I dag når jeg gikk til senteret fikk jeg så utrolig mange gode øyeblikk. Det og ikke bare se på skoene som gikk bortover i snøen, men faktisk også kunne høre lyden de ga. Latteren til de eldre damene som gikk sammen bort til den lokale bygdetuns kafeen, arm i arm. De smilte når de gikk forbi meg. Herregud så hyggelig tenkte jeg. Håper jeg også har gode venninner som blir med på kaffeslabras på lørdagene når jeg er 80. Og selvfølgelig, fuglekvitter. Noe så deilig å høre på! Vårstemningen kom sigende selv om det fortsatt er flere meter snø ute. Solen tittet frem, og minusgradene går snart over til pluss.

Dette lover jeg meg selv og fortsette med. Det gir meg en slags ro. Det å kunne gå rolig, ikke stresse. Ikke trene eller løpe til høy intens musikk, men faktisk bare ta skritt for skritt og nyte hvert øyeblikk.

Jeg hadde lyst å gå lengre, men viste ikke helt hvor jeg skulle ta veien. Pakken måtte hentes og jeg måtte hjem igjen. Men, jeg lover meg selv å bli bedre på å gå ut på slike dager. Ikke med et stort mål, men bare for å kjenne litt mer på roen.

Prøv det samme hvis du er litt avhengig av musikk på øret til enhver tid.

Håper du får en nydelig helg!

Klem Hilde

Følg meg gjerne på facebook og instagram

Snapchat: bedremeg


Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *