Hva kan du gjøre for å forbrenne mer?

Som PT snakker jeg ofte med mennesker om hvorfor de trener.

Jeg har hørt mange forskjellige svar på akkurat det, men for de fleste handler det om å gå ned i vekt, stramme opp og bli sterkere.

Jeg får også stadig spørsmål fra lesere og kunder om hvordan de kan øke forbrenningen sin.

Hvis du tror at det å spise flere måltider med mindre mengder mat om dagen skal øke forbrenningen, tar du feil. Dette stemmer IKKE. Så lenge det totale kaloriinntaket gjennom dagen er det samme, utgjør det ingen forskjell om det blir fordelt på flere små eller få store måltider.

Så , hva kan du da gjøre for å forbrenne mer?

Mitt beste svar på det er:

TREN STYRKE og bygg muskler.

Muskler forbrenner mer energi enn fett. Styrketrening øker ikke bare forbrenningen på kort sikt, men dersom du bygger mer muskler, vil også hvileforbrenningen din øke.

Hvileforbrenning er det som skjer når du ikke gjør en damn shit. Den du har mens du bare sitter å glor på tv eller sover om natta. Den forbrenningen som holder i gang de vitale organer som hjerte, lunger og nyrer og resten av nervesystemet, lever, kjønnsorgan, muskler og hud.

Dette er selvfølgelig veldig individuelt og det kommer jo an på hva utgangspunktet ditt er. Hvilken alder, vekt, høyte og kjønn du er.

Klikker du HER kan du sjekke din BMR ( energiforbruk i hvile).

Varier styrketreningen med kondisjonsøkter og styrketrening med høy fettforbrenning. Sistnevnte er styrkeøkter med høye antall repetisjoner og gjerne litt mer puls.

Min personlige erfaring er at styrketrening gjorde meg 10 cm mindre rundt magen på 6 mnd(målte kun rundt magen da dette var mitt kriseområde). Her var det nok litt lite kondisjonstrening involvert, men jeg vil si at det var et veldig godt valg å starte med styrke.

SÅ folkens! Begynn å tren styrke hvis dere ikke allerede er i gang. Få opp energien og kjør på!

Reklame: Dagens tips til fresht treningstøy. Klikk på produktet for direkte link. 

Håper du får en nydelig dag!

Klem Hilde

Følg meg gjerne i sosiale medier:

Facebook

Instagram

Snapchat: bedremeg

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *