Jeg lot henne være redd

Av og til er det vanvittig deilig å ha muligheten til å være litt spontan. Ta en tur bort. Besøke gode venner og bare nyte livet.

Så når vi denne uka gikk fra å være fire barn til bare et så vi en mulighet, og tok den.

Vi ble invitert til Tyrifjord for å besøke Janne og familien på hytta. Det var meldt knallvær, og vi hadde absolutt ingen intensjoner om å si nei!

Vi ble hentet i båt fredag ettermiddag. På land sto en jente på 11 år som nærmest skalv av forventninger. Og nei, det var ikke den gode typen. Det var selvfølgelig noen gode der også, men i dette tilfellet var det frykten som tok henne.  I det siste har hun rett og slett fått en slags skrekk for å være i ting PÅ vann. Båt og brygger er no GO! Men, nå måtte hun jo altså bare bite tenna sammen, siden vi måtte ombord i den båten for å komme oss på hytta.

Hun sa ikke mye i båten på vei bort, men var veldig klar på at det måtte kjøres sakte.

Hvem hadde trodd at dette var på vei til å snu totalt om?

Etter en helg på hytta hos familien Janne, gikk altså jenta mi fra å være redd, til å padle rundt i gummibåt helt alene, til å race bortover vannet og sitte foran på båten med vind i håret i stor fryd!

Og som om ikke det var nok, har hun altså i dag hoppet fra både stupebrett og kanter med dypt vann.

Gjett om denne mammaen er stolt!! 

La barn være barn, men ha respekt for at de også kan være redd. Ting løser seg når de får finne ut av ting selv også. Gi dem tid.

Vi hadde en uforglemmelig helg på hytta i Tyrifjorden, og jeg er ganske så sikker på at det ikke bare var jeg som satt med en diger klump i halsen når vi vinket farvel fra båten…

Det er så fint når man har muligheten til å kunne gjøre slike ting. Reise bort, være sammen. Skape gode minner og relasjoner. Og sist men ikke minst, få bort skrekken for båtlivet!

Takk for at du leste

Klem Hilde.

Følg meg gjerne i sosiale medier:

Facebook og Instagram

Snapchat: bedremeg


Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *