God dvask sommer!

Nå er jeg skikkelig fornøyd med meg selv! Jeg er faktisk så fornøyd at jeg kjente det var på tide å være litt ærlig, og fortelle hvordan det egentlig er.

Det er sommer! Ja.. det viste du jo muligens fra før av selv om været kanskje ikke er helt på topp rundt om kring i landet. Men uansett. Sommer betyr for mange litt ekstra tid til å «kose seg»

Vin, brus, godis, mat, øl og slække dager. Er det ikke herlig dere? Å bare ta livet helt med ro og ikke tenke på kaloriinntak og det å må trene dag ut og dag inn?

Vel. Nå kommer ærligheten.

Til tider så blir jeg altså dritt lei av at vi liksom på død og liv mååå «kose oss» hele tiden, og at det er så forbanna ille om man faktisk vil være litt sunn og trene i ferien. So fucking what? Betyr det at det er noe galt med meg? Betyr det at jeg er usunn fordi jeg ikke lever på en sunn måte(siden noen mener det er usunt å ha fokus på kosthold og trening hele tiden)? Er det ikke bra for meg?

Missforstå meg rett, jeg elsker en uke med slækk jeg også. Jeg elsker å kunne ta meg et glass vin i helgene og sprette den potetgullposen så det nærmest flakser pottis mellom veggene her. Men. Det må da være mulig å ha ferie uten å dvaske rundt med pottis og øl hver eneste dag?

For det er faktisk sånn det føles. DVASKT. Det er kanskje ikke et ord i norsk ordbok, men dvaskt er ordet jeg bruker om når jeg sitter å slækker i joggis dag ut og dag inn… spiser usunt og ikke rører meg. Det er dvaskt!

Jeg var nettop ei lita uke på camping ferie med kjæresten og ungene. Vi spiste pottis hver kveld i godt selskap av både vin og noen flasker corona. Vi spiste burger til lunsj med både pommes frites og masse salt. Ja, vi kosa oss. Men det føltes ikke så bra. Jeg kjente både kropp og sjel blåste seg opp i en stor ubehagelig følelse. Og tro meg, det var ikke bare følelsen som vokste.

Og så kommer jeg hjem da. Og hvordan føles det da, etter en liten uke med bare skjitmat og øl. Da får jeg et akutt behov for å skjerpe inn rutinene så det synger etter!

Og det er her flinkheten kommer frem.

Er kanskje ikke mye å skryte av når man har holdt gode rutiner i 3 og en halv dag, men jeg skal jaggu skryte likevel! 3 og en halv dag med både øl og vin i kjøleskapet, pottis og sjokolade i det andre skapet og muligheten til å sitte på rævva å ikke gjøre en dritt.

Jo Hilde. Du har vært flink! Å fy sørn så digg det er! Kroppen har så vanvittig godt av det.

Ja, man skal kanskje være litt «friere» og kose seg som man vil om sommeren. Men vær så snill og ikke heng deg opp i folk som har lyst å holde litt på de gode rutinene. Kanskje det er nettopp da de koser seg mest?

Ha en gullefin dag da dere! Kos dere med det dere VIL!

Følg med litt senere, så skal jeg fortelle dere om hva dere kan gjøre for å holde sommeren litt sunnere uten å frike helt ut.

Klem Hilde

Følg meg gjerne i sosiale medier:

Facebook og Instagram

Snapchat: bedremeg

2 kommentarer

 1. Jeg er så hjertens enig meg deg Hilde 🙂
  Man kan faktisk kose deg glugg ihjel med å bruke kroppen (det er det den er skapt for nemmelig), kose seg med sunn OG god mat, og allikevel ha en superfin ferie 🙂
  Jada, ett godt dlass vin, potetgull, sjokolade, ett kakestykke osv av og til skader ikke, og jeg koser meg med det også sammen med min kjære, men det er i helgene 🙂 Og ferien er absolutt ingen unskyldning for ikke å ha det bra med seg selv og kroppen 🙂
  Vær du stolt av deg selv og at du tar vare på deg selv fine Hilde 🙂
  Klem fra meg 🙂

  1. bedremeg

   SÅ utrolig herlig å høre at du har et så godt og fornuftig forhold til mat og aktivitet! <3
   Ha en nydelig sommer! Klem <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *