Jeg kan ikke gå med det der Mamma

I skapet på rommet til jenta mi så det virkelig ikke ut. Klær overalt og ingenting som lignet noe system what so ever! Kunne kanskje minnet litt om mitt skap for et par mnd siden, men nok om det!

Planen for søndagen var i hvert fall å få rydda i det skapet!

Ut med alt for så å prøve, lage dunker med kast, gi bort og ta vare på.

SHIT! Var det første hun sa når hun kom inn på rommet etter jeg hadde tømt noe utover gulvet. Ja, og dette er bare de to øverste hyllene!

Oi… Jeg viste ikke at jeg hadde så mye klær! 

Vel.. det er kanskje fordi du kun bruker det som ligger ytterst og aldri ser de små bortglemte skattene som finnes litt lengre inn? Sa jeg som den fornuftige moren jeg er.

Hmmm.. Ja, kanskje.

Uansett. Jenta mi prøvde det ene plagget etter det andre, og det viste seg faktisk at mesteparten var for smått. Hun har altså vokst noe helt vanvittig det siste året! Alt av sommerklær som ble kjøpt i fjor var alt for trangt og kort.

Det som overrasket meg aller mest var hvordan stilen og sansen for klær har forandret seg det siste året. Hva skjedde med den lille jenta som egentlig ikke brydde seg?

Hun som kunne gå med det meste så lenge det var comfy.

Tights Mamma! Nei! Det kan jeg ikke gå med lengre. Vi må kaste eller gi bort alle tightsene. 

Og de singlettene med flere farger…. Nei å nei. Her er det KUN ensfargete til å ha under topper. Og apropos topper, det var kanskje to av de som fortsatt passet som var innafor. Så da ble det en STOR gi-bort haug. Selv om jeg kanskje ikke vet alt, så prøver jeg å være litt forståelsesfull når det kommer til denne biten. Jeg har selv vært barn/ungdom en gang, og det verste var foreldre som ikke forsto hvorfor jeg ikke kunne gå med det ene og det andre.

Nå er kleskapet nesten tomt, men VELDIG ryddig! Vi har pakket to store søppelsekker med fine klær som skal gies til frelsesarmeen

Huff… dere. Hvordan skal en stakkars småbarnsmor som er i ferd med å bli tenåringsmor klare seg? Jeg trodde jeg hang med på klær å sånn. Men det ser vist ut som det er en litt annen verden i elleveårsland enn i mammaland. Merkelig!

Men selv om vi gir bort mye, og jeg sier at det er greit om hun ikke vil gå med enkelte klær lengre, så betyr ikke det at vi drar rett på senteret å handler inn like mye nytt. Jenta mi er overhode ikke bortskjemt og må jobbe for å få nye ting. Så nå har hun lovt mammaen sin å hjelpe til hjemme slik at kleskapet kan fylles opp litt mer mot sommeren.

Til 17 mai fikk hun nye klær og converse (som hun har ønsket seg i lang tid), etter hun har vært fantastisk å være barnevakt noen kvelder i en mnd).

Altså, selvfølgelig får hun klær hun trenger, men hvorfor ikke la henne jobbe litt for det hun virkelig ønsker seg, for å se verdien av det?

Hvor handler dere klær til barna og er deres elleveåringer(ish) opptatt av klær å sånn?

Klem Hilde

Følg meg videre i sosiale medier:

Instagram

Facebook

Snapchat: bedremeg


Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *