Smoothie. En sukkerbombe uten like?!

Okei. I fare for å starte en stor diskusjon her, så må jeg likevel bare ta et oppgjør.

Jeg er helt for at folk får lov til å ha egne meninger, og DU der ute ikke trenger å mene det samme som meg som kommer med mine meninger og tips her inne på bloggen.

Lufta er for alle!


I går delte jeg en oppskrift på smoothie.

Aldri før har en oppskrift fått så mange visninger på så kort tid. Bare ti min etter jeg la den ut var det 150 stk inne å sjekket den ut på en og samme tid.  og nå, snart et døgn senere har denne oppskriften over 3000 visninger. Oppskrifter er ikke det som gjør at bloggen min vokser mest, men jeg liker å dele oppskrifter for at dere skal kunne bruke bloggen som en inspirasjon for en bedre livsstil mtp maten.

Oppskriften kan du finne HER

Men, med så mange visninger kommer det jo noen kommentarer da.

Og til deg som har skrevet den kommentaren inne på bloggen. Dette er ikke noe kritikk ment direkte til deg som person. men når du kritiserer mine oppskrifter på den måten, så må jeg bare komme med en aldri så liten reminder til andre som kanskje ser den og tror at det du skriver stemmer.

SAM_8262

Smoothie er en sukkerbombe!

Eplejuice er usunt! Like mye sukker som i brus.

Frossen frukt har mistet nesten all næringen sin fordi den har blitt fryst. Yoghurt er USUNT.

For det første…

Jeg er ingen usunn person. Jeg driver en blogg med fokus på sunn mat, god helse og trening i hverdagen. Jeg ville aldri funnet på å lagt ut noe som en SUKKERRBOMBE for å tipse mine lesere om et sunt mellommåltid.

Jeg skal være enig i at eplejuice ikke er det sunneste du finner i denne smoothien, men det å få i seg 1 dl eplejuice om dagen er absolutt ikke skadelig. Her kommer det selvfølgelig også an på HVILKEN juice du velger. Jeg velger ofte en juice med fruktkjøtt, som er ferskpresset og KUN inneholder juice fra frukten. Som jeg skriver kan du også gjerne bruke appelsinjuice. Her er det også helt mulig å presse sin egen appelsin!  Jeg drikker ikke store mengder, men unner meg faktisk litt juice som en del av et mellommåltid.

Kjære dere som leser dette. Selvfølgelig syns jeg det er viktig å spise sunt å alt det der. Det vet dere jo! Men herregud da, vi må da ikke bli fanatiske heller!

Hva er greia med at vi ALDRI skal få i oss sukker? Naturlig sukker fra frukt og bær er IKKE farlig! Skjerp dere!!

smoothie

Og er du en av dem som mener at denne smoothien er en SUKKERBOMBE, så er det kanskje greit å ta en liten runde med seg selv?!

Det kommer også en påstand her om at frossen frukt mister næringen. Noe som ikke stemmer.

Okei. Det aller beste er kanskje å spise bæra rett fra skogen, eller epler rett fra treet. Men hvor ofte skjer det i dette landet? Jeg finner ihvertfall særdeles lite ferske epler og blåbær ute nå.

Og nettopp på grunn av det velger mange å kjøpe «fersk» frukt og grønt på butikken.

Men viste du at frukten mister veldig mye av næringen i det de blir pakket på lager i en mnd, før de sendes ut til butikkene?

I motsetning til frossen frukt (og grønt) som blir kuttet opp å fryst direkte med all næring godt intakt!

SÅ folkens!

Dersom dere ikke finner den grønnsaken eller frukten du ønsker å spise helt fersk i butikk-disken, er det altså ingen grunn til å ikke velge de frosne variantene. Du kan i tillegg spare mye penger på dette, da frossenvariatene ofte er billigere enn de ferske!

SÅ alt i alt.. Et glass smoothie er fortsatt innafor som mellommåltid, eller et tilskudd til frokost eller kveldsmat.

Det er ikke den som gjør deg overvektig! 

Del gjerne!

Følg meg i sosiale medier her:

Facebook

Intagram

Snapchat: bedremeg


Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *