Nå ser det ut til at vi kommer til å DØ av å feire jul!

Jeg sitter her helt i min egne lille juleforberedelses boble, når jeg kommer over et innlegg på facebook som en venninne har delt. Like etter klikker det inn på chatten min.

Seriøst?! Har det klikka for han nå?

Han  driter seg jo bare loddrett ut!

Jeg måtte le litt først, så gikk jeg inn å leste innlegget på tv2.no.

– Jeg mener vi forgifter barna våre med sukker. Den usunne maten er det som truer helsen vår mest, sier Elander som tar til orde for å spare julekosen til julen faktisk er her.

– Festen og ekstra kos må spares til julaften, sier han, og på Nyhetskanalen lørdag foreslår han noe så kontroversielt som å sette aldersgrense på smågodt.

Og ja. Han driter seg faktisk bare ut, nok en gang.

Men jeg får ikke sjokk. For det er jo ikke første gangen han «mener» noe i media.

Denne gangen går det altså på de voksnes vaner som vi smitter over på barna når julen nærmer seg. At vi koser oss for mye, og at barna får i seg gift i et enda lengre tidsrom nå som første søndag i advent faller allerede 27 nov.

2353842936
Bildet lånt fra varden.no

Altså… Cornelis Elander da!

Man skulle vel tro, at du som er sååå stor hollywood-trener-kjendis viste bedre enn som så!

Ja, det kan nok være noe i det at enkelte nordmenn bør passe seg litt mer, og ikke falle over på det som er grensen til fråtsing nå som juletiden kommer. Men hva i alle dager er det du sier om at barna ikke må få kose seg FØR julaften?

Neida, her må alt spares til DEN STORE DAGEN, ellers dør vi av sukker og fett!

So long adventstid, og hallo adventskalender med salatblad og joggeturer. Er det det du mener?

Altså.. Jeg er fullstendig for et sunnere samfunn og mer hverdagsaktivitet og trening. Men skal vi virkelig skjemmes om vi som foreldre lar barna kose seg litt ekstra i denne mørke ventetiden? Skal vi gå rundt å være konstant redde for den ekstra pepperkaken lille Tore på 6 år fikk på juleavslutningen? Eller den julebrusen de nesten ikke klarte vente med å stikke sugerøret ned i for første gang i år?!

Skal vi skape JULE(spise)FORSTYRRELSER i hjemmet, ved å bli hysteriske? Skal vi gå et nytt år i møte med å være redde hver eneste dag?

20151231_185000_987

Jeg kjenner nesten jeg blir litt småhysterisk bare av å lese det du mener. Jeg blir faktisk litt sint inni meg.

Jeg er kanskje ingen hollowood-pt-wannabee-ekspert, men jeg har da jaggu et hode å tenke med som de fleste andre!

At barna får i seg ribbe og julepølse bør heller ikke være et alternativ lengre, ifølge denne «kjendis-kjekkasen»

– Ribbe, medisterkaker og pinnekjøtt er veldig kaloritett mat, det er ikke noe barn har godt av. Det finnes sunne alternativer. Frem til 12-årsalderen bør barna få julemiddag som er mindre kaloritett og heller rik på proteiner. Kalkun, for eksempel, sier Elander.

Jeg må faktisk le! JEG MÅ LE av at det går an å være så forbaska USUNN! For ja! Det er det jeg mener du er!

Enn å skape et så usunt bilde av mat?! 

Ja vi skal kose oss, men bare en gang i året? Og ja ungene skal selvfølgelig få julemiddag, men de må få kalkun, for det er så magert og lite fettholdig. SÅ la oss starte en ny tradisjon. La oss spise kalkun til ungen fyller 12, så kan vi endelig begynne å feire jul på SKIKKELIG NORSK VIS! Det blir det god julestemning av tenker jeg.

Ære være kalkun. Det er godt det og! MEN SERIØST?! Det er julemiddagen!!! Og den dagen barna har gledet seg til helt siden de gikk i seng samme dag for et år siden. Den dagen i året hvor det ikke bare handler om pakker, men også om god mat og det å ha en samlet familie rundt bordet.

Skal vi virkelig ha fokus på SUNN MAT da også?

Nei, nå tror jeg faktisk det har klikka for han.

Er det ikke også litt sunt å være litt usunn innimellom?

Følg meg gjerne videre i sosiale medier

Facebook

Instagram

Snapchat: bedremeg

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *