Jeg veide meg hver dag i en mnd. Dette skjedde!

Hva skjedde egentlig med kroppen min når treningen og kostholdet ble nedprioritert?

Jeg har de siste tre årene veid rundt 62-63 kg. Dette med moderat trening, med styrke som hovedfokus. Jeg har trent 3-4 ganger i uka.

Siden i høst har treningen vært godt prioritert, og selv med skader har jeg nesten vært på senteret hver eneste uke. Jeg har sett på kroppen at jeg har vært aktiv, og humøret og formen generelt har også vist seg deretter.

IMG_0091

Jeg er egentlig ikke en person som veier meg, men den vekta jeg fikk i hus her i vår, ville jeg bare bruke for å vise frem noen poenger. Jeg har jo ingen mål om å gå ned i vekt, eller bli superfit osv, så vekt er i bunn og grunn ikke noe for meg. Men igjen, så er det morsomt å teste.

Det skal sies at jeg har et sunt forhold til vekt, og derfor ikke har fått noen som helst psykiske plager av å gjøre denne testen.

Vekten jeg brukte har bluetooth og en superfin app slik at jeg kan koble den direkte sammen med både puls-klokke og telefon for å få frem målene mine for hver dag osv.

Dette er IKKE et reklame innlegg, eller sponset innlegg. Og fokuset her skal ikke være på vekta.

Her skal fokuset være på hvor IDIOTISK det er å henge seg opp i tall.

Tenk på at DU kan se MYE bedre ut på 62 kg enn på feks 59. Og at jeg kan se ut som 80 kg, men egentlig bare veie 65. Altså.. catch my drift?

Drit i tallet, fokuser på den du er eller den du vil være! Tall har ikke en dritt å si.

Mange der ute vet det allerede, men muskler veier mer enn fett. Så når jeg som har trent ganske bra i en lang periode slutter å trene…. Hva skjer med kroppen min da? Går jeg opp i vekt?

NIX!

Da går jeg ned!

IMG_0080

Vil jeg gå ned? NEI. Jeg vil holde meg stabil, og heller gå opp. For jeg vet at når jeg går opp, så er formen god, kostholdet på plass, og treningen på G.

Jeg har ikke eid en vekt på mange år, før jeg fikk denne i hus. Jeg bruker den for å se hvor mye vekten kan variere i forhold til treningen. Jeg lærer mye av å trå på den igjen og igjen. Heldigvis, lar jeg den ikke forstyrre måten jeg tenker på.

Poenget mitt er at om man hele tiden skal gå å fokusere på hva tallet på den vekta viser, så blir man LOCO til slutt. Skal jeg gå opp? skal jeg gå ned? å nei, nå er det noe som ikke stemmer her!

Og du.. For guds skyld ikke sitte igjen med tanker om at du blir STOR om du trener.

Se deg selv i speilet, så ser du hva som må gjøres!

Takk for at du leste…

Følg meg gjerne på instagram og facebook

Snapchat: bedremeg

2 kommentarer

  1. Jeg er sååå enig med deg!! Og du sier det på en utrolig bra måte! Jeg også raser i vekt om jeg spiser «dårligere» og trener mindre.. og det vil en jo ikke…

    1. bedremeg

      Hehe. Takk for det 🙂 Nei.. man vil ikke rase nedover. Problemet er at veldig mange tror det er en bra ting!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *