Du er ikke fornøyd med deg selv, men finner hundre unnskyldninger for å slippe.

//Egenreklame

Er du en av de som tenker at i morgen, i morgen er det mandag og ny uke?

Som ser deg i speilet hver gang du går forbi og analyserer deg selv? Magen har kanskje blitt litt større, haka faretruende dobbel og kroppen føles dvask. Hvor er det blitt av den kroppen som en gang var så spenstig og som trengte en flex? Du er ikke fornøyd med deg selv.

Body-in-mirror-istock
Bilde lånt fra pilatesatthemovementstudio.com

Det er blitt litt for mange enkle løsninger i det siste, jula varte helt til påske og neimen har ikke påsken startet for å vare helt til jul. Alt sukkeret du kjøpte før påske, det er for gæli å kaste det også. Jeg skal bare spise opp dette og da er det slutt. Nå må jeg gjøre noe med kroppen min.

I morgen, i morgen er det mandag så da skal jeg starte. Jeg lover meg selv det.

Det er mandag og etter en lang dag på jobb svinger du inn på butikken for å handle. Du lover deg selv at nå er det en ny start, og det er ikke tillat med sukker i handlekurven. Sulten herjer i magen og kapteinen sover nok litt nå. Du kommer forbi hyllen med sjokolade, og vips så tryner du. Du tryner så veldig oppi den sjokoladeposen på butikken. Så er det gjort, da gir du opp og den dårlige samvittigheten får seire. Det gikk ikke i dag heller, da får jeg vente til neste mandag da!

Du vet den følelsen, kjenner alle stemmene i hodet, leter etter unnskyldninger..!! Alt for å slippe å trene eller være i bevegelse. Turen i skapet etter noe godt å spise, alle de lengselsfulle blikkene i boksen som faktisk er tom. Jeg ser deg for meg, for jeg har vært der selv. Mange ganger.

Egentlig burde du trent, egentlig burde du gjort noe med kondisen som stadig blir verre. Men så var det den sjokoladen, den har jo ødelagt uansett. Og har du ikke spist sjokolade så er det hundre andre unnskyldninger for å slippe.

Bilde lånt av desu-prince-karen.deviantart.com

Jeg var en av de som stadig så meg i speilet og så jeg este ut alle veier. Jeg husker enda jeg stod i speilet og tenkte, hvorfor blir ikke magen borte slik den pleier når jeg har spist kake og blir oppblåst. Jeg begynte å bli tjukk. Til slutt ble det slik at sjokolade og snop ble en del av den daglige rutinen, og trening, det orket jeg hvertfall ikke. Tung i pusten, svett og varm og hva med alle de som så meg pese rundt?


19 mai er det 6 år siden jeg sjekket inn på «tjukkascamp», og 6 år siden jeg startet å gå ned i vekt.

6 år er lenge det.

Jeg hadde mine utskeielser selv om jeg trente og for det meste levde ganske bra. Sakte men sikkert skritt for skritt kom jeg meg inn i en hverdag hvor sjokoladen ble fraværende og trening ble en naturlig del av hverdagen.

For snart to år siden ville ikke kroppen min mer. Det var ingenting å hente. Jeg prøvde gang på gang, men det gikk ikke. Kroppen min var sliten av alt jeg hadde utsatt den for. Jeg lyttet til kroppen, men istedenfor å gjøre litt gjorde jeg ingenting. Det var nok veldig dumt.

Etter jul, i januar 2016 startet jeg rett og slett på ny, igjen. Jeg jobbet med tankene som presset seg på om at dette ville jeg ikke klare, og ærlig nok, i slutten av februar var jeg på vei nedover igjen. Jeg jobbet mot skuffelsen, men det var vanskelig å jobbe mot den og med den gode følelsen av alt jeg mestrer.

Jeg hadde lenge lest bloggen til Hilde, men jeg hadde ikke fått med meg det fantastiske opplegget hun hadde laget for å hjelpe alle menneskene som hadde sine ting å slite med. Jeg fikk gjennom en venninne se opplegget «bedremeg aktiv 100%», og da var det gjort.

Jeg meldte meg på!

I mars hadde jeg min første måned i «bedremeg aktiv». En gruppe mennesker som har ett smittende godt humør. Akkurat det jeg trenger for at kule-kroppen og jeg skal vinne over det som er vanskelig.

Gruppa gir meg motivasjon, energi, glede, pågangsmot og ett tupp i ræva for ikke å ramle av igjen. Denne gruppa har hjulpet meg til sakte men sikkert å komme tilbake der jeg var, en jente som er utrolig glad i å trene og være i fysisk aktivitet! Kule-kroppen og jeg er på vei, skritt for skritt, sakte men sikker vil vi nå målet. Jeg hadde nok fortsatt ligget på sofaen hadde det ikke vært for bedremeg aktiv og kjære Hilde.

Det har skjedd noe med tankegangen min. Skrittene som skal samles hver dag resulterer i at jeg nesten ikke kjører bil lenger.

Jeg får vel ikke 10 000 skritt ved å kjøre bil? Her forleden dag gikk jeg av bussen 4 km før jeg skulle for og få alle skrittene mine. Jeg visste det ble en lang og stillesittende dag og valgte å gjøre det før kurs.


Jeg har troen på akkurat deg.

Ja du som sitter der og smiler så lurt mens du tenker, det er akkurat som å lese om meg selv. Jeg har troen på at akkurat du kan være med på endring av livet ditt. Jeg har troen på akkurat deg fordi jeg selv har erfart at det er mulig.

Jeg vil at du skal gjøre noe med de tankene du har. De tankene som tar så utrolig med unødvendig plass. Tenk på alt det andre du kunne tenkt på istedenfor? Jeg vil at du skal bli en del av bedremeg for jeg vil at du skal gjøre noe med livet ditt og ikke bare tenke du skal gjøre det.

Og vet du hva, jeg, og alle de andre i bedremeg, vi kommer til å heie på nettopp deg. Vi skal være med deg hver gang du ønsker å spise sjokolade på butikken og kapteinen sover, og vi skal være med deg på tur og heie deg gjennom de skrittene du skal gå.

Jeg kan love deg at det å være med i bedre meg det vil gi deg muligheten til å gå forbi speilet å smile igjen, du kan smile fordi du har jobbet så utrolig bra. Og det er så velfortjent.

Alt du må gjøre er å melde deg på.

Kule-kroppen og jeg jobber med å bli venner igjen vi. Det vil nok ta litt tid enda, men med «bedremeg aktiv» er det brått så mye lettere. Og det er fordi jeg har verdens største heiagjeng.

Bli med da vel. Jeg gleder meg til å bli kjent med deg.

                                    Skrevet av Sandra. Medlem i «bedremeg aktiv 100%»

For å bli medlem, må du ha en polar pulsklokke/aktivitetsklokke.

Om du ikke har dette fra før, kan jeg gi deg en god pris. Vil du vite mer om gruppa, send meg (Hilde) en mail på hildemad@gmail.com

Følg meg gjerne på instagram eller facebook

snapchat: bedremeg

2 kommentarer

  1. Stine Mari Tennøy

    Hei. Må det være en polar aktivitetsklokke? Har Fitbit Blake, og kunne virkelig tenkt meg og være med I gruppa

    1. bedremeg

      Desverre så må vi ha samme type klokke, og bruke samme app for å kunne samarbeide i gruppa. Dette er også en gruppe som er i samarbeid med polar.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *