Helgekosen du kan nyte uten dårlig samvittighet

Dette er så godt!! Og det beste er at jeg nyter det med god samvittighet hver eneste gang. For jeg vet at det er SÅ mye bedre, og så mye sunnere en potetgull og dip, som jeg hadde en tendens å ty til både fredag, lørdag og søndag i en periode.

Jeg kan fortsatt unne meg potetgull på lørdager om jeg vil det. No problemo. Jeg får nemlig noen helt vanvittige cravings om jeg ikke spiser det på en stund…

Jeg regner med det er flere der ute som er i gang med å prøve seg på en sunnere livsstil, og da er det hardt når helgen kommer. Fredagskveld, og sofaen. Barna er i seng og man får lyst på noe godt å sette tenna i.

I går kjøpte jeg inn det jeg trengte for å lage en god fredags snacks med god samvittighet. Disse får munnen til å juble, og tenna til å tygge! De er sprø og du kan krydre de med akkurat det du vil! 🙂

Speltchips:

Du trenger:

 • speltlomper
 • krydder av eget ønske

Sett ovn på 200 grader, og start med å dele opp lompene. jeg pleier å dele dem opp som en pizza, med pizzahjul. Da blir det passe store biter.

IMG_5380

Krydre med ditt favoritt krydder! Jeg lagde et brett med kun salt, og et brett med paprika og hvitløkssalt. Du kan velge selv om du vil krydre på begge sidene. Jeg pleier å gjør det for å få mye smak.

Når det kommer til steketiden, så varierer det VELDIG fra komfyr til komfyr. Jeg pleier å ha dem i ca 8 min på vanlig funksjon, deretter setter jeg på varmluft i et par minutter. Men det er VIKTIG å følge med mot slutten, så de ikke blir brendt. Chipsen stekes til den blir gylden og sprø. Viktig å huske på at de blir enda mer sprø når de får avkjølt seg litt.

Guacamole:

Du trenger:

 • 1 moden avokado
 • 1 fedd hvitløk
 • 2 båter limesaft
 • 1 ss mager kesam (kan også bruke rømme)
 • salt og pepper
 • En liten klype chili (funker uten også)

Evnt kan du også ha i litt hakket tomat og løk. Smak og behag! Prøv deg frem.

IMG_5410

Avocadoen moses med gaffel før du har i resten av ingrediensene. Bland godt og smak til med salt og pepper. Sett kjølig i en halvtimes tid før servering.

Enkel hvitløksdip:

Du trenger:

 • 1/2 boks mager kesam
 • 1 fedd hvitløk
 • 2 båter limesaft
 • salt og pepper

Press hvitløken sammen med kesamen og ha i limesaft. Rør godt og smak til med salt og pepper.

IMG_5400

Du kan også gjerne ha salsa ved siden av. Kjæresten min er rå på salsa! Men jeg har desverre ikke klart å lure til meg oppskriften helt enda. Men den kommer etterhvert!

Speltlompe chips MÅ prøves om du ikke har gjort det allerede. Jeg ble SÅ positivt overrasket første gang. og jeg kommer til å lage dette masse fremover. Nammis!

Nå har du god tid på deg til å stikke å handle inn til lørdagskosen!

Ha en knallfin lørdag folkens!

Del om du har prøvd eller skal prøve dette! 

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

Snapchat: bedremeg

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *