Det kunne vel ikke skade å prøve?

Jeg har ikke en fjerneste anelse om hvorfor den kom. med alt jeg har gjort i det siste at jeg ikke har peiling på hva som egentlig utløste den.

Den smerten… Den stikkingen, strålingen og konstante ubehagelige følelsen.

Det startet jo med at jeg fikk en knekk i ryggen på en av skoledagene vi hadde på gymet. Trening uten oppvarming anbefales IKKE folkens! Ikke engang treningsrelatert lek anbefales før kroppen har fått varmen i seg. Det fikk jeg erfart.

Senere fikk jeg smerter øverst i ryggen, eller for å være helt korrekt, bakside skulder.

Etter å ha lest og hørt litt fra foreleser Tommy Lande (afpt) om skader og muskler, kjenner jeg igjen mye av det jeg leser når det kommer til skulderen.  Jeg er ganske sikker på at dette er en form for muskelskade kaldt triggerpunkt (et hyperømt punkt som sitter i en muskel). Dette kan ha både lokale smerter og utstrålende smerter, noe jeg har kjent mye på i julen hvor jeg har vært mye stillesittende.

Jeg har oppsøkt behandlere som kan se på ryggen min, men har måttet vente litt, siden jeg vet at det neppe holder med bare et besøk, og dette igjen koster endel. Men ryggen MÅ bli bra igjen, så da må jeg komme meg avgårde snart.

Så hva gjør jeg mens jeg venter på det?

Jeg bruker denne!

IMG_1103

«Når musklene er ømme og du er stiv etter trening – da kan Linnex være en hjelper «i nøden». Linnex er et effektivt liniment for ømme og stive muskler og ledd, og ved muskelstrekk og kink, forstuinger og kramper.»

Denne fikk jeg først i hus når jeg i våres brakk ribbeinet. Jeg fikk anbefalt å smøre på denne ved smerter. Jeg innrømmer nå at jeg aldri turte å prøve den da. Jeg hadde hørt at den varmet VELDIG de første gangene, og var nok redd for at den skulle gjøre mer vondt enn godt.

Men når ryggen min begynte å verke, kom jeg på at jeg hadde denne liggende i skapet.

Første gangen brandt den godt bak på skulderbladet. Men ja.. Den dempet smertene betraktelig, og det var egentlig ganske god følelse med all varmen den ga.

Jeg bestemte meg for å smøre med denne flere ganger for dag (2-3) de neste dagene for å slippe å spise smertestillende og ha vondt.

So i did!

Så noen dager senere våknet jeg opp smertefri!

What?! Funket den virkelig? Kan det virkelig være sant at varme hjelper så mye? Jo.. tydeligvis.

Jeg var smertefri i to dager… men så måtte vi på kjøretur. 100 mils kjøretur Skedsmo-Trondheim-Skedsmo.

To lange dager i bil gjorde desverre at smertene kom tilbake… Noe som sier meg at det fortsatt er noe der bak som ikke er som det skal.

Men… Jeg venter fortsatt på time hos en som kan se på den, så da smøres det på!

Ps. Dette er IKKE et sponset reklameinnlegg. Kun en anbefaling fra meg.

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

Du finner meg også på snapchat: bedremeg

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *