Du vet det ikke, men du er en mobber!

Dette er bare så drøyt! igjen og igjen leser jeg om folk som føler seg mobbet.

Dette er ikke bare en følelse, og du som sier disse tingene skal vite at jeg og de andre det gjelder er MØKKLEI av at du mobber! For ja, det er faktisk det du gjør!

Jeg har delt dette innlegget før, men må dele det igjen i dag etter å ha kommet over enda et innlegg ang nettop dette.

Her kan du lese Tiril’s innlegg Kostholdet ditt gjør deg overvektig og forårsaker livsstilssykdommerDu har tatt valget, bestemt deg for å endelig gjøre noe med den daffe livsstilen din. Du er lei av å spise potetgull og godis hver kveld. Lei av å føle kroppen i konstant underskudd på energi… Du tar et valg! Du kutter det ut. Du lærer hvilken mat som kan få energien opp, og kroppen sunnere! Du drikker vann istedenfor cola. Velger sunne og gode løsninger fremfor rask og ufornuftig. Du blir flinkere og planlegge, og har med deg matboks på jobb!

Healthy-Wraps-Rolls1

Hva skjer?!

Kollegene blir missunnelig på deg fordi du faktisk er fornuftig, og klarer å gjennomføre noe DE tidligere ikke har klart. Så begynner de å kritisere. De begynner å kommentere lunchen din hver eneste dag.

Det er ikke bare lunchen din det er noe galt med. Men nøttene og frukten du spiser som mellom måltid. Kaffen du velger å ha sukkerfri sirup i, proteinbaren og yoghurten uten sukker. ALT er tydeligvis “ut av kontroll”

Skal du spise igjen? Hadde du ikke nettop lunch?

De blir “bedrevitere” og skal kommentere alt du får i deg. De som ikke er “supersunne”  vet tydeligvis best, siden de kan spise alt, mens vi som er sunne fremstår som “dumme” fordi vi legger feller for oss selv, siden vi ikke kan spise det vi vil. Hva vet dere om hva vi VIL spise?  Og hvorfor har dere egentlig noe med det i det hele tatt?

Det blir feil og velge knekkebrød fremfor brød. Og gud forby om du har med deg en speltlompe til lunch, for det er jo iallefall bare tull!

SÅ kommer fredagen, og noen har med kake på jobb.

o-EAT-HEALTHY-facebook

Du velger å spise lunchen din og ikke spise kaken selv om den frister aldri så mye. Du har bestemt deg! Du skal nå målene dine, og du lar ikke en liten kakefristelse bryte opp i de gode rutinene dine.

Men JAGGU er ikke dette også feil?! Da er du utakknemlig og sær. Herregud, hva gjør vel ET kakestykke!? Du blir jo ikke feit av å spise ET stykke! Kom igjen nå da.. kos deg litt!

Herregud… Hva skjer med presset? kan man ikke bare få lov å jobbe mot målene sine uten at det skal bli katastrofeområde på pauserommet? Nei, jeg vet jeg ikke blir feit av et kakestykke.. Men MÅ jeg spise det alikevel? Hva om jeg ikke har lyst på kake?


Til alle dere som føler dere MÅ kommentere hver eneste ting som har med mat å gjøre. Det handler om å respektere andre sine valg! Det handler om at JEG har tatt et valg, som du må akseptere.

Hva hadde du gjort om jeg hadde kommentert maten din hver dag? Sagt at du kunne valgt noe annet, mye sunnere og mye mer næringsrikt. Hva om jeg skulle gå å telle kalorier på alt du puttet i munnen? Og fortalt deg hvor mye du måtte trene for å forbrenne det du spiste?

Jeg ville aldri gjort det. Med mindre du ønsket at jeg skulle hjelpe deg å bli sunnere. Jeg har da virkelig ingenting med hva de rundt meg vil gjøre med kroppen sin?! Ei heller hvilket forhold de har til mat! La for guds skyld de rundt deg gjør det de vil! Og støtt dem i valgene de tar istedenfor å trykke dem ned ved å mobbe!

-Så flink du er til å ta vare på deg selv! Maten ser kjempegod ut!

healthy

Så, når helgen kommer og du skal kose deg litt ekstra på lørdag kan du banne på at du får høre det! -Hæh? skal DU spise sjokolade? -Er du klar over hvor mye du må trene for å forbrenne den? -Åja, så du er ikke så sunn alikevel?  -Trodde du var en sånn sunnhetsfreak jeg? -Du vet at sjokolade ikke er innafor?

Også bestemmer du deg for å ta en fest med venninnene dine. Og kjøper deg en flaske vin eller en sekser med øl. Ikke nok med det, men som alle andre normale mennesker, så kjøper du en pose chips, tar med deg på festen…. Hæ? skal du både drikke øl OG spise potetgull? fy sørn du er crazy! ehh.. ja.. jeg er skikkelig GAL! Hvor mange poser potetgull har DU spist den siste uken???? hæh? hææææ???? HERREGUUUUD!!!! slutt å SKAP DEG! Slutt å vær misunnelig…
SLUTT Å MOBB!!!

Og til deg som blir sett ned på fordi du velger å ta vare på deg selv og leve sunnere. ALDRI slutt med det. Slutt aldri og kos deg innimellom heller. Dette handler kun om missunnelse og evnene til å ikke SE hva som er bra i det lange løp. Du er vinneren her, det er DU som mestrer!

sunn mat

Ha en strålende kveld alle.

Lik og DEL om du vil ha slutt på mobbing!!

Husk også at du finner meg på facebook og instagram

På snapchat snapper jeg hverdagen min på bedremeg.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *