Mamma, hvorfor spiser du ikke sjokolade?

Jeg bestemte meg for at nok var nok, og at det var på tide å prøve helt godisfri i en mnd. Nå er jeg ferdig med uke en. Vel gjennomført!

Som dere så tidlig i uka, handlet jeg inn masse god og sunn mat. Kjøleskapet var fylt opp av frukt, bær og grønnsaker, yoghurt, kesam og cottage cheese. Her skulle det være rom for å finne på noe helt annet enn godis om søtsuget skulle melde seg.

IMG_1068

Med godis mener jeg godteri, sjokolade, is, kake og ting i den kategorien. Jeg har bestemt at det skal være lov å spise litt popcorn eller annen snacks på lørdager. Grunnen til at jeg velger å ha noen goder er fordi jeg mener at man bør finne en balansegang. Når man har to barn i hus syns jeg det er viktig at de også skjønner hva det er mamma driver med.

Jeg har aldri nevnt ordet diett eller slanking for barna mine. Dette er noe jeg ikke driver med heller, så derfor har det vært lett å unngå det som tema. Jeg vil poengtere at jeg ikke har noe imot andre som gjør det, men for meg er det uaktuelt. Men etter jeg tok valget å endret livsstilen min har jeg fått spørsmål flere ganger, både fra minste-mini og fra jenta mi.

Mamma, hvorfor spiser du ikke sjokolade?  Har du ikke lov å spise godteri? Skal ikke du ha kake mamma? 

I utgangspuntet får ungene her i hus kun godis i helgene. De får velge seg et par ting hver på butikken i tillegg til at jeg kjøper noe annet snacks. Men er det noe ekstra som skjer i ukedagene så kan det være de plutselig får noe da også., uten at det skjer for ofte.  Jeg regner med flere aleneforeldre kan kjenne seg igjen i belønningsformen som dukker opp innimellom også.. selv om den kanskje faller langt ned på lista over pedagogisk læring. Anyways! Jeg føler forholdet til godteri og kos er ganske så normalt! Men hva skjer da når mamma plutselig blir så sunn, trener og slutter å spise godis? Hva svarer jeg på spørsmålene som kommer?

Mamma blir feit av godis, jeg slanker meg og jeg vil ikke spise sukker, det er ikke bra for kroppen. Man får uren hud og magen blir ikke flat. Her jenta mi, vil du ha en sjokolade???  ehhh… nei! Det er ikke sånn vi gjør det her i gårn. Jeg sitter ikke å legger ut om hvor usunt det er og deretter tilbyr barna godteri. Her skal vi ha et normalt forhold til alt av is, brus og godis. Det er  absolutt lov, men alt med måte.

Mamma har bestemt seg for å prøve å spise litt mindre godis, for å se om hun kan nå målet sitt. Mamma har satt seg et mål, og jobber mot det for å bli sterkere inni seg. Hun prøver også å se om hun kanskje blir i bedre humør, og får mindre migrene. Om det hjelper, så blir hun en bedre mamma, og får mere energi. Med mer energi kan mamma leke enda mer sammen med dere, og hjelpe til med lekser uten å bli trøtt, sliten og gretten. Men det betyr ikke at mamma aldri koser seg. Det finnes så mye som mamma elsker å spise! Mamma er veeeeldig glad i mat.

Godt mulig det ikke er helt pedagogisk det heller, men ungene har skjønt det. De vet at jeg vil bli sterkere, både på utsiden og på innsiden. Og de skjønner at mamma er glad i godteri, og vil kose seg en gang i blandt. Men de skjønner også at akkurat nå så er frukt en super erstatning! Vi lager flotte fruktfat til dessert, og storkoser oss med det.  Vi kan også lage speltlompechips eller poppe popcorn en lørdagskveld.

IMG_1203

På lørdag lovte jeg jenta mi og kjøpe en kjærlighet på butikken når jeg dro for å handle. Jeg kom hjem uten kjærlighet, men med en pakke mikropopcorn. Litt dårlig samvittighet siden jeg faktisk glemte helt av det og ikke gjorde det med vilje. Jeg kunne jo selvfølgelig ikke innrømme at jeg var glemst, så jeg måtte ta en spansk en.

Jeg fikk en klem fra jenta mi, etter jeg sa at jeg heller valgte å kjøpe noe vi kunne dele. Det syns hun var ukas smarteste avgjørelse. Dermed ble det ingen godteri på noen av oss denne lørdagen. Og vet dere hva?! Vi overlevde!

ps: Ikke søk på «mom dont eat chocolate» på pinterest… I just did.. Gjett hva jeg fikk lyst på?!

sign

Lik og del gjerne dette innlegget

Finn meg på Facebook og Instagram

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *