Er det feil å si søster?

Det er over 7 år siden den dagen han kom til verden.

Den dagen som var både trist og lykkelig på en gang.

Den dagen lillebror kom til verden, hadde storesøster sin første dag på skolen. Noe mammaen syns var veldig trist å gå glipp av.

Men så fikk jeg verdens beste lille gutt, og var veldig fornøyd med å få bilder av storesøster med sekk på ryggen over sms.

Tilbake på lykkelig! Veldig lykkelig.

Siden den dagen de møttes for første gang har de betydd utrolig mye for hverandre. Selvfølgelig er de som søsken flest, ikke enige til enhver tid. Men det ordner seg alltid. Jeg har ofte tatt meg i å bli skikkelig imponert over hvor mye de har vært sammen og tatt vare på hverandre. Tross den store aldersforskjellen.

De er utrolig sterkt knyttet til hverandre.

Helt siden mini begynte å snakke, har han sagt søster istedenfor å bruke navnet hennes. Ikke at jeg tror det er enklere å si, men det falt seg kanskje bare naturlig for han. Det var et par år med bare «tøtter» Før han gikk over til «Tøster» og til slutt endelig klarte å tyde søster.

Jeg har alltid syns det har vært innmari koselig at han har brukt det ordet. De er jo søsken, så hvorfor ikke?

Er det feil?

Jeg fikk nemlig høre det for et par år siden, at det å si søster isteden for navnet ikke var bra. Tenk om han som voksen fortsatt kaller henne søster?! Okei? So what? Hva i alle dager er galt med det?

Han sier også Gudmor til gudmoren sin og Mamma til meg. Er det og feil da eller?

Er det virkelig et problem? Kan han ikke bare få si det han vil?

Uansett. SÅ er det innmari godt og nå se at søster og lillebror er sammen igjen. Nå skal vi nyte noen fine dager alle sammen.

Klem Hilde.

Bedremeg på facebook og instagram

Snapchat: bedremeg

4 kommentarer

 1. Jeg er 39 og kaller min eldre søster for «daidda» (nordlending). Ser ingenting galt i det:)

  1. Herlig! Håper mini gjør det samme når han er 39 😉

 2. I alke dager…Hva er galt med å si søster eller bror lissom. Hva feiler det folk?
  La dem si det som faller seg naturlig for dem, du, og Drit en lang masj i hva andre bettervizzere måtte mene om den saken.
  Så lenge ungene har det bra og er fornøyde, ja, da er alt i skjønneste orden, og du skal være stolt som mamma og stolt av de flotte barna du har.
  Så det så.
  Klem fra Greta ☺

  1. Nei, si det. Enkelte mener vistnok ta det er på sin plass og si navnet på søsteren sin. Jaja.. Han sier hva han vil! Er veldig stolt av barna. Tusen takk!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *