Pasta med svin og tomatsaus

I går prøvde jeg meg på en ny oppskrift som ga meg lysten til å dele litt mat igjen!

Eller…

Å bokstavelig talt dele mat kan bli vanskelig, men å dele oppskriften kan jeg lett få til.

Jeg har skuffene fulle av pasta og hakkede tomater for tiden, så jeg må finne alternativer for å få tømt unna litt og ryddet plass. Da finnes det vel ikke noe bedre enn å lage en superdigg tomatsaus og slenge i litt svinefilet?

Bonusen er at dette er skikkelig sunt og næringsrikt!

Dette trenger du:

 • fullkornspasta
 • svinefilet
 • olje til steking
 • salt og pepper
 • paprikapulver

Tomatsaus:

 • 1 ss olje
 • 2 fedd hvitløk
 • 1/2 rødløk
 • 1 boks hermetiske tomater
 • 1 raspet gulrot (liten)
 • 1 dl vann
 • 1 terning kyllingbuljong
 • 1 ss oregano
 • salt og pepper

Start med sausen.

Hakk opp løk og hvitløk som du surrer lett i olje. Ha i hermetiske tomater, gulrot, vann og buljong. La det koke på svak varme (skal kokes i ca 25 min) mens du steker strimlet svinekjøtt (jeg pleier å kjøpe filet som jeg strimler selv).

Kok opp fullkornspasta.

Ha oregano i tomatsausen og smak til med salt og pepper. Ha i kjøttet de siste 5 minuttene av koketiden.

Bland sausen sammen med pastaen eller server det hver for seg. Ha gjerne på litt revet parmesan og fersk basilikum.

Enjoy!

Flere oppskrifter finner du HER INNE 

Klem Hilde

Bedremeg på facebook og instagram

Snapchat: bedremeg


Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *