Stille 17.Mai

Så har den snart kommet. Den dagen i året som er så flott og fin, men som jeg likevel har gruet meg til like mye hvert eneste år.

Det som er annerledes denne gangen, er at jeg har helt andre tanker om hvordan det blir.

Reklame: Klokke fra EYK. Få 20% rabatt ut 17.mai ved bruk av koden «bedremegEYK»

I år blir det BRA!

Men det betyr ikke at jeg kommer til å gjøre ting annerledes. I år blir det også stille fra meg. Hvorfor kan du lese om her.

Dette er et utdrag fra det jeg skrev på 17. Mai i fjor:

Allerede i går kom prestasjonsangsten. Jeg kjente stresset tok meg i det alle forberedelsene begynte å rulle på sosiale medier. Hva forventes av meg nå? Må jeg og svette rundt i huset for å forberede den store dagen? Må jeg vaske? Rydde i vinduskarmen? Pusse sko? Har jeg egentlig noe som er fint nok å ha på meg?

Jeg tenkte på hvilke bilder jeg skulle ta og hvordan jeg skulle dele dem.

Jeg vet hvor flaggene er. Og barna har fått sitt. 

men hva med meg?

Jeg ser alle perfekte bord, flagg og bunadsskjorter som strykes. Jeg tenker på den gangen jeg måtte selge bunaden for å få råd til å betale husleien. Jeg angrer så usannsynlig mye.

Jeg prøver å roe meg selv ved å tenke at jeg hadde akkurat de samme tankene i fjor. Jeg stresset så fælt at jeg klarte å svi kjolen jeg skulle ha på meg bare minutter før toget kom forbi huset. Likevel, ble det en fantastisk feiring.

Men jeg gruet. I år også.

Jeg er så redd for å ikke kunne gi barna det jeg så gjerne vil gi av opplevelser og minner. Jeg er redd for å ikke strekke til selv om jeg innerst inne vet at det jeg gjør er mer enn bra nok.

Men prestasjonsangst er skummelt….

Alt vi ser rundt oss, alt det «perfekte»

Det får oss til å tro at vi ikke er bra nok. Uten bunad, uten flagg og bjørkeris på bordet. Uten skinnende kjøkkenbenker og rødt hvitt og blått så langt øyet kan se.

Jeg bestemte meg for å dele minst mulig. Ikke fordi jeg ikke har flagg eller finstas. Men fordi jeg er lei av å  prøve å være bra nok, også på 17 mai.


I år gruer jeg ikke.

Jeg har fortsatt ikke pyntet bord eller vasket i vinduskarmen.

Jeg har gjort det jeg måtte gjøre. Bakt til kakesalget på skolen, kjøpt finstas til barna, tatt ut penger og kjøpt is. Jeg har ikke stressa et sekund, og jeg bestemte meg også i år for å ikke dele NOE i mine sosiale-medie kanaler.

Så dere som er nysgjerrig på hvordan jeg feirer 17 Mai. Det blir dessverre ingen lange snapstories i morgen.

Bilde av barna pleier jeg å dele hvert år. Mye for min egen del, for å kunne se tilbake på minnene år etter år, og for å vise barna hvordan de har vokst og forandret seg. De syns det er veldig stas!

Håper dere har en fin feiring i morgen! Hvis været blir bra, skal jeg avslutte dagen med en løpetur. DA skal jeg være tilbake på snap! Legg meg til davel (bedremeg).

Klem Hilde

Følg meg gjerne videre på facebook og instagram

Snapchat: bedremeg


8 kommentarer

 1. Ha en strålende 17.mai feiring imorgen sammen med barna dine. Er så godt å se noen sette ord på dette som nok de fleste av oss føler om at alt skal være perfekt på denne dagen..

 2. Ha en nydelig 17 mai Hilde, og fyll den med akkurat det du måtte ønske.
  Den «perfekte» dagen blir perfekt fordi dere sammen bestemmer hva den skal inneholde og for at du får skapt nye, gode minner sammen med Ida og Theo❤️
  God klem fra nord

  1. Tusen takk Karina! Vi hadde en aldeles super 17.Mai feiring i år!! <3 Klem til deg.

 3. Ha en super 17 mai.
  Klem

  1. <3

 4. Jeg sitter her alene. Mann og sønn har gått til barnetoget. Jeg har aldri fått sett eller deltatt. Jeg har angst! Så mye angst at historien om meg finnes i en lærebok for studenter. Jeg skjelver slim og tårene renner. Aldri skulle jeg få gå ut døren og delta på noe. Jeg har år bak meg i behandling. Jeg synes ikke selv jeg forventer så mye av livet, bare jeg kunne opplevd et måltid hjemme m familien. Livet Er for tøft. Sender deg gode tanker.

 5. Håper nasjonaldagen ble helt OK 🙂 Det kan fort bli mye press og forventninger på slike markeringsdager. Det kan ofte være greit å ta det litt med ro, og ikke stille så høye krav.

  1. Vi hadde en helt nydelig dag! <3 Alt var tipp topp! Håper du også hadde en fin feiring Julie. Klem

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *