I helgen har vi ikke gjort en dritt

Ja, så kom helgen igjen. Den vi ser frem til allerede når mandagen kommer.

Jeyyy Friday! Og svosj så var det søndag igjen.

Uka gikk som et smell, og nesten hver eneste kveld endte jeg opp på sofaen uten å helt skjønne hva som hadde gjort meg så forbanna sliten. Helt til jeg måtte få forklart hva jeg egentlig hadde gjort hver eneste dag.

Okei… Jeg forstår. Det er faktisk ikke bare en dans på roser å være alenemamma til to, UTEN BIL. Fint at noen kan fortelle meg det innimellom.

Men tilbake til helgen.

Jeg føler jeg må prestere så vanvittig mye. Ikke for meg selv, men for alle rundt meg. Jeg må gjøre så mye hele tiden. Ta barna med på det ene og det andre. Jeg må helst besøke tonnevis av mennesker, bruke et helt hav av penger på aktiviteter, eller være minst en dag i en akebakke eller på skitur.

Og gjør jeg ikke det, ja da sitter jeg her med dårlig samvittighet oppetter øra!

Jeg sier ikke at det er feil å gjøre alle disse tingene, tvert imot. Men når du er så fuckings sliten etter uka. Er det ikke innafor å bare være hjemme? Og ikke gjøre en dritt?

JO! Det syns jeg absolutt. Og jeg syns vi skal ta en liten prat med oss selv om denne samvittigheten. Hvorfor må vi la oss styre av alle ting vi ser i sosiale medier? Vi må slutte å sammenligne oss med andre. Ikke bare når det kommer til kropp og utseende, men alt. ALT!

At familien Larsen (tilfeldig navn), snapper eller legger ut på facebook at de er i Hemsedal og kjører ski bør ikke gi meg dårlig samvittighet. Det er nemlig sånn at den helgen JEG er ute å står på ski, eller aker da (siden jeg ikke har ski enda), så ligger familien Larsen hengslengt på sofaen fordi de ikke orker å gjøre en dritt akkurat den helga.

Og helt seriøst. Har vi egentlig ikke gjort en dritt?

Fredagen startet med at jeg lagde taco mens ungene tente lys og dekket bord. Vi så på hyggelige filmer fra når barna var små, og avrundet med en episode norske talenter før mini gikk i seng. Jeg så på Glee sammen med tolvåringen før jeg omsider fikk henne også med på at det var kveld. Etter det så jeg en episode av en serie og slokna det sekundet hodet traff puta.

På lørdag ble jeg vekt av to søte barn klokka 09.00 med verdens fineste perlebilde. Det ble hengt opp på veggen min før jeg hadde klart å åpne øynene skikkelig.

Dagen fortsatte med frokost (riktignok hver for oss, siden ungene allerede hadde spist når jeg sto opp). Jeg tømte en oppvaskmaskin, ryddet kjøkken og kjørte en klesvask mens ungene så på film. Mini lekte med sugerør, papir og tape mens jeg rydda opp etter han (okei, den kunne jeg droppa).

Deretter var det lunsj, og påkledning. Ungene skulle ut å leke, og jeg skulle gå til senteret og hente en pakke.

En time senere var jeg hjemme, storjenta skulle klargjøres til bursdagsfeiring. Gaver måtte pakkes inn og hår måtte fikses. Mens hun var der måtte jeg og mini reise ned til Lillestrøm (som tar 35 min med buss hver vei) for å hente en pakke og handle. Mens vi var på butikken skulle det vise seg at nettbanken var nede, så jeg ikke fikk overført penger til kontoen, og kom hjem med kun brød og smågodt. Det mest nødvendige for lørdagen der altså.

Vel hjemme lagde jeg en nydelig middag til meg og minstemann mens vi ventet på storesøster. Deretter var det lørdagskos på bordet, med enda mer norske talenter (vi ligger litt etter og ser på sumo) mens jeg hang opp klær og satte på enda en vaskemaskin før kvelden kom.

Alene i stua klokken 22.30 og presset meg igjennom to episoder av en serie før jeg var i seng.

Siste dagen i helgen ble jeg vekt kl 07.50 av vibrasjon på mobilen som jeg riktignok hadde valgt å legge under hodet. Flott det. Fikk ikke sove lengre.. Sto opp, drakk kaffe, perlet med mini før jeg bestemte meg for å lage rundstykker. Spiste frokost litt seint, så på ski på tv før jeg IGJEN måtte på butikken. Da måtte jeg altså ut å gå i snøværet for å få middag i dag og lunsj til morgendagen. Så, to timer senere var det spaghetti med hjemmelagd kjøttsaus på bordet.  Deretter var det ut i snøværet på nytt for å levere mini hos en kompis. Riktignok veldig deilig å komme seg litt ut!

SÅ nå sitter jeg her da. Jeg har laget ukas treningsprogram for kundene mine og skrevet dette innlegget mens mini fortsatt er ute hos kompisen. Om en halvtime skal jeg ut å gå igjen for å hente han, dra han hjem med akebrettet, lage kveldsmat, rydde kjøkken, ta ut av oppvaskmaskin, henge opp tøy og klargjøre for en ny uke.

Okei. Jeg ser det.

Vi har jo faktisk gjort ganske mye denne helgen, så det å si at vi ikke har gjort en dritt blir faktisk helt feil.

Neste helg blir mest sannsynlig ganske lik denne helgen. Noe som er helt greit!

Jeg spurte faktisk ungene i dag hva de mente om det å ha en helg uten planer. Svaret jeg fikk var at det var innmari deilig.

Og nå er det bare to uker til påskeferie og tur til Mosjøen!!

Takk for at du leste. Ha en fin kveld.

Klem Hilde

Følg meg gjerne på facebook og instagram

Snapchat: bedremeg


Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *