Hvor har jeg vært all denne tiden?

Det var stille i huset. Mini var i bursdag, og jeg gikk rundt og ryddet litt mens tolvåringen satt på rommet med døra på gløtt. Det var når jeg gikk forbi jeg plutselig hørte at hun satt og spilte.

Jeg ble stående utenfor rommet hennes å lytte. Jeg kjente klumpen i halsen ble større og større. Jeg har lenge skjønt at hun kom til å bli dyktig når det gjelder musikk, men at hun var så flink var jeg faktisk ikke klar over.

I høst fikk hun pianotimer. Fullførte ut året, men var ikke særlig begeistret. Ikke fordi hun ikke ville spille piano, men fordi det rett og slett ble for kjedelig. Å sitte og øve på «Fader Jacob» og «Katten går i trappa» (eller hva i alle dager de sangene het), var ikke helt det hun så for seg.

Så ja, det var like fort slutt som det startet.

Hun orket ikke øve, og det virket som pianoet var mer effektivt for å samle støv en å faktisk spille noter.

Men nå, noen måneder etter hun sluttet har hun heldigvis funnet tilbake til spillegleden igjen og til mammaens store overraskelse er hun altså minst like flink å synge.

Jeg måtte bare stå utenfor soverommet hennes og lytte. Være helt stille. Hun ville nemlig ikke fortsatt om hun viste at jeg sto utenfor. Hun blir fort flau, og påstår hun har scene-skrekk.

Jeg er litt usikker på om akkurat det stemmer, men vi skal uansett jobbe litt med det.

Uansett..

Sangen slo meg skikkelig hardt i hjertet. Både melodien og det at hun faktisk var utrolig flink å synge! Hvordan i alle dager kunne jeg ha unngått og fått med meg det? Hvor har jeg vært?

Jeg måtte gå inn til henne etterpå å spørre hvilken sang det var, for den var jo virkelig nydelig: altså så nydelig at jeg begynte å grine! Litt sånn lett, inni meg… Men likevel så mye at jeg måtte tørke en liten tåre.

Åjoda. Teksten hadde hun riktignok funnet på youtube, men melodien hadde hun skrevet helt selv!

Og ja… dere kan tro det kom enda noen tårer som måtte tørkes etter hun fortalte det.

Så vanvittig stolt mamma!

Takk for at du leste.

Klem Hilde

Følg meg gjerne på facebook og instagram

Snapchat: bedremeg


Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *