Søk HJELP i tide!

I går dukket det opp en melding på snapchaten min som gjorde meg mektig provosert.

Jeg pleier vanligvis ikke la slike ting gå inn på meg, og jeg skulle faktisk til å skrive at det ikke gjorde det denne gangen heller, men jo. Denne gangen gikk det faktisk rett inn i sjela.

Du kan komme med mye, men dette syns jeg du kan holde deg for god for.  Dette er IKKE GREIT!

Tenker du over hva konsekvensene blir for ungene dine når du drikker på en onsdag, en torsdag osv. Søk hjelp i tide. Du viser at du drikker på en torsdag, det skjer hver uke. Og nå på en Onsdag. Vet hva jeg snakker om, mer enn du aner.

Altså, WTF?!

Nå skriver jeg kanskje litt uproft og tøft her, men vet dere hva. Når noen beskylder MEG for å ha et alkoholproblem når jeg tar meg to glass vin i uka så må jeg jaggu få si noe.

Ja, jeg tar meg et glass vin eller tre på torsdager. Tre SMÅ glass vin, som kanskje for mange vil tilsvare det samme som 1,5 glass. Jeg drikker vin fordi jeg syns det er GODT. Jeg drikker som sagt ingen store mengder, jeg er voksen og har et normalt forhold til alkohol.

I går var det onsdag, og jeg hadde hatt en dårlig dag. Og som jeg sa på snapchat, jeg tok meg et glass vin fordi jeg følte jeg fortjente det. Ikke fordi jeg MÅTTE ha det, eller ville kjenne rusen. Men fordi jeg liker å ta meg et fuckings glass vin på en onsdag en gang i  blandt!

Ja, barna er hos meg, men jeg venter til de er i seng, før jeg heller noe som helst i glasset midt i uka.

Men JA. Det skjer faktisk også at jeg kan ta meg et glass vin en lørdag mens barna fortsatt er våkne. For vet dere hva? Barna har jaggu godt av å lære seg at det går an å ha et voksent og OK forhold til alkohol.

Barna mine har en bestemor som er alkoholiker. Derfor er det faktisk viktig for meg at de skjønner at ikke alle som rører alkohol  drikker fordi de MÅ, eller føler et slags behov for at de «trenger det» . Det er viktig for meg at de kan se meg, eller andre voksne rundt dem fungere selv om de tar ET glass vin eller to. For tro meg. Det er en vesentlig forskjell på et glass og en flaske!

Det er en STOR VESENTLIG forskjell på å drikke et glass vin i ny å ne og ta seg en fest når barna er bortreist enn å drikke mengder som gjør at barna og andre rundt deg blir engstelige. Det er en stor forskjell på å drikke så forbanna mye at ungene dine blir redde og nesten ikke tør å komme hjem igjen når de har vært på skolen.  Tro meg. Jeg har vært der. Jeg har vært på den andre siden.

Jeg skulle faktisk ønske at mamma kunne klare å kose seg med ET glass vin midt i uka. At hun kunne ha et normalt forhold til det og at jeg kunne sitte ved siden av henne med hodet på skulderen hennes mens hun strøk meg over håret. Jeg skulle ønske at ikke det ene glasset med vin eskalerte til dagesvis med fyll, som igjen resulterte i at jeg ble alene og redd.

Er det en ting jeg aldri vil, så er det at barna mine skal oppleve meg som utrygg. Hverken med eller uten alkohol. Jeg kan fortsatt ha et glass vin på bordet og jenta mi på 12 i armkroken uten at det er et problem.

Kanskje du burde tenke deg litt om? Kanskje du som sendte meg denne meldingen burde sette deg litt inn i hvilket liv jeg har hatt og fortsatt har før du buser ut med slike beskyldninger?

Og det gjelder egentlig alle som kommentere, sender meldinger osv til influencere eller personer de ikke kjenner. Ikke kom med slike idiotiske beskyldninger når du ikke vet hva du snakker om. Det kan være historier bak eller forklaringer du ikke har peiling på.

Nå har jeg fått ut litt frustrasjon, og hever meg herved over denne idiotiske meldingen.

I dag er det vasketorsdag og ny episode av OVERLIVET. Og JA! Jeg skal faktisk ta meg et glass vin og skåle med Janne og mange andre på snap i kveld når ungene er i seng. Så skal jeg jaggu legge meg før kl 23!

Ha en fin torsdag!

Følg meg på snapchat da, legg til bedremeg.

Følg meg også gjerne på:

Facebook

Instagram


7 kommentarer

  1. Skjønner godt du ble forbannet! Kos deg med vin,Hilde. Det er så vel fortjent med et pust i bakken innimellom❤️

    1. Tusen takk for det Karina! <3 Ha en fin helg!

  2. Skjønner veldig godt du er forbanna og er veldig glad du skriver om det! Og jeg er helt enigEr så lei alle som nesten hogger av andre hodet fordi de tar et glass vin når barna er våkne – det kommer helt an på mengde, omstendigheter etcetc

    1. Ja, man blir jo litt halvkriminell til tider om man viser barna at man har alkohol i hus. Nei nei nei! Ikke lov! Godt å se at det er flere som er enige! 😉

  3. Men seriøst, er det viktig for deg å normalisere alkohol? Jeg synrs faktisk ikke det er greit. Jeg tror ikke at du har et alkoholproblem. Det kan jeg ikke mene noe om. Men hva tror du slike innlegg kan gjøre med de som har et for avslappet forhold til alkohol, de får jo bekreftet at det er deres rett. Jeg har flere mennesker rundt meg jeg merker det på etter ca. et halvt glass vin, de vet ikke, men alle får de en liten toneendring i stemmen. For meg som barn var det nok til at jeg følte meg utrygg! Og det er derfor jeg mener at alkohol og barn er en dårlig kombo, selv i små mengder.

    1. Det er tydelig at man har forskjellige meninger om dette temaet, men for meg er det absolutt viktig og normalisere alkohol litt mer ved og skrive om det når jeg får slike beskyldninger. Om man velger å drikke alkohol eller ikke er jo opp til hver enkelt. Men jeg syns faktisk at det er viktig at barna ser at mamma kan være en trygg person selv med et glass vin på bordet. Det er absolutt ikke sånn at alle får en toneendring etter et halvt glass vin. Noen får det nok, og noen kan man merke det litt ekstra på. Jeg merket det spesielt godt på min mor, men det var fordi hun drakk mye og ofte og gjorde meg alltid utrygg. Men hun var(er) jo alkoholiker, så det blir en helt annen sak. Jeg respekterer dine meninger, absolutt. Men jeg velger å skrive om dette temaet fra ulike vinkler, sånn er det bare.

  4. Er helt innafor å kan ta seg et glass vin i ny å ned ,er helt enig med deg Hilde ❤️noen skal finne noe negativt på absolutt alt ,er bare å heve seg over .klem fra ei mosjøen jente som heier på deg ❤️

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *