Etter litt lite julehygge

Etter en uke med mye stress og flaksing hit og dit både med og uten barn har det ikke blitt så mye adventskos kan du si. Det første lyset ble tent, og det var det… Derfor bestemte jeg meg for å prøve hardt denne helgen, og få frem litt god julestemning.

Jeg tenkte det var klart for den årlige julekulejakten ♥


Jeg er nemlig veldig opptatt av tradisjoner, og det å gjøre julen til noe ekstra hyggelig med å finne på ting som kun vi tre gjør sammen. Som dere sikkert har hørt om tidligere er en av våre faste tradisjoner at alle får hver sin nye pysj på lillejulaften. Vi kler på oss pysj, pynter juletre og koser oss i sofaen foran tvn med julegodis på kvelden. Det året jeg ikke har barna her hos meg (annenhvert år) gjør vi dette kvelden før de reiser. Det blir ikke jul uten «lillepysjaften».

Så til en av de andre tradisjonene våre…

For noen år siden når jeg ble alene med barna, satt jeg igjen med noen få julekuler. Nok til et lite tre kanskje, men det ble jo dog et tre med veldig lite kuler. Jeg bestemte meg for at vi istedenfor å kjøpe et hav av kuler bare for å fylle opp treet med, skulle vi bruke litt lengre tid på å finne pynt som ga oss litt mer. Derfor startet jeg en helt ny tradisjon. Hvert år i desember går vi til et sted som selger julekuler og alle sammen får velge en hver. Vi velger de vi syns er finest der og da, og gjerne en som får oss i skikkelig julestemning. Vi har gjort dette i tre år nå, og denne helgen var det altså fjerde gangen vi dro ut for å kjøpe ny pynt til juletreet.

Siden de hadde halv pris på alt av julepynt hos KID, slo vi på stortromma i år og valgte to hver! Det var nemlig helt umulig å bestemmes seg.

Har dere noen litt annerledese jule-tradisjoner dere ønsker å dele?

På facebooksiden til OVERLIVET skal jeg i kveld snakke LIVE om hvordan det er å ikke alltid glede seg til jul. Hvor tøft det kan være å ha et så sterkt håp hvert eneste år, og så se det bli knust igjen og igjen. Følg med HER kl 21.00 i kveld.

Klem Hilde

Facebook

Instagram

Snapchat: bedremeg

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *