Jul alene

Vi sitter tett sammen i sofaen.

Ute er det hvitt. Ikke av snø, men av en lett tåke som har lagt seg over trærne utenfor vinduet. Jeg har lovet barna at vi skal starte søndagen med en koselig film sammen. Formen min har ikke vært den beste de siste dagene så jeg trengte en rolig start.

Mini finner polarekspressen og spør om vi kan se den. Jeg tenker at det kanskje er litt tidlig for julefilmer allerede nå, men siden vi sitter så godt og har det så hyggelig, så blåser vi rett og slett i at vi enda ikke hadde kommet til desember.

Det tar ikke lang tid før julestemningen kommer snikende.

Polarekspressen er liksom oppskriften på en koselig tid foran tvn sammen med barna. Vi har sett den x antall ganger, og jeg tipper vi mest sannsynlig kommer til å sette den på en gang til når det nærmer seg jul.

I det vi sitter der, med beina høyt samlet i sofaen går jeg litt inn i mine egne tanker. Jeg har et barn på hver side… Storesøster som ligger med hodet på skulderen min, og mini som lener seg inntil og vil holde meg i hånden. Jeg er så vanvittig heldig.

Jeg begynner å tenke på juleforberedelsene. Jeg har stressa litt rundt det hele, fordi jeg er usikker på om jeg klarer det. Jeg blir usikker på om jeg klarer å forberede en bra nok jul for barna mine.

Allerede i fjor bestemte jeg meg for at uansett hva som skjedde i løpet av året i år, så skulle vi feire jul sammen i vår egen stue. I år er det min tur til å ha barna, og de skal ikke måtte dra bort. Jeg kan ikke huske sist jeg feiret julen hjemme hos meg selv. Noe jeg alltid syns har vært litt vanskelig. Jeg vil så gjerne skape gode tradisjoner for barna mine, her i vårt eget hjem.

For litt siden tok jeg opp noe med dem, som jeg syns var ufattelig vanskelig. Jeg hadde utsatt å si noe, fordi jeg var redd for hvordan de ville reagere.

Det var en dag etter middag, alle var ferdige og vi satt å pratet om løst og fast. Så datt det bare ut av meg.

«Dere, jeg må fortelle dere noe. I år så skal vi feire jul alene. Kun oss tre her hjemme.

Reaksjonen var en helt annen enn det jeg hadde sett for meg. De ble så vanvittig glade! Jeg husker ikke alle strofene de kom med der og da, men det var mye roping, hoing, hopping og spretting rundt i rommet.

Vi kan gjøre akkurat som vi vil. Vi kan lage våre fine tradisjoner!

Barna gleder seg vilt til jul i år, hjemme.

Jeg gleder meg selvfølgelig jeg også, men det blir veldig uvant og rart å bare være meg og ungene. Jeg tenker ofte på hvor mye jeg savner det å ha en stor familie… Eller bare en liten en og forsåvidt. Flere som samles, flere som hygger seg sammen. Flere som bryr seg om oss.

Men julen blir det man ønsker at den skal bli, og jeg skal ha det så vanvittig fint sammen med barna, og vise dem hva julen virkelig er for.

Å sette pris på de man har rundt seg ♥

Klem Hilde

Bedremeg på facebook og instagram

Snapchat: bedremeg

8 kommentarer

 1. Elisabeth

  Du virker som å være en skikkelig god mamma, og er alltid så dønn ærlig. Av det beundrer jeg deg:) du og dine to fine barn fortjener så mye mer.. men husk at dere har hverandre og noen ganger er det alt som trengs for å ha det bra. Som du sier, alt er hva man gjør det til. Håper dere får laget mange nye fine tradisjoner sammen. Stå på!! <3

  1. bedremeg

   Jeg tror det kommer til å bli veldig fint <3 Må bare legge bort disse stressende tankene og finne fine ting sammen <3

 2. Jeg tror dere kommer til å få en nydelig jul sammen dere tre ☺ Sender gode klemmer og julegleder til dere ❤

  1. bedremeg

   Tusen takk Greta <3

 3. Jeg tror du vil klarer å skape en minnerik, trygg og koselig jul for barna og deg. Med egne tradisjoner og kos. Men jeg skjønner godt tanken om å være flere. Men tror ikke det er det viktigste for barna. Gode juleforberedelser til dere og god jul etterhvert

  1. bedremeg

   Jeg håper på det! <3

 4. Vil tro det kommer til å gå helt supert.
  Vi har de siste 10 årene feiret julen hjemme hos oss, som regel bare oss 4, men av og til har vi hatt svigerfar eller en ensom venn sammen med oss.
  For oss fungerer det helt utmerket, mor slipper å stresse og kan ta ting i sitt eget tempo (og dermed ta hensyn til egen helse), ungene storkoser seg med julestrømper, julefilmer, brettspill ol mens far gjør så godt han kan og prøver å ikke gå i veien for noen 😉
  I følge ungene er det slik de vil ha det, og vi velger å tro dem på det.
  En riktig fin førjulstid og en fantastisk feiring ønskes dere fra oss.

  1. bedremeg

   Det kommer nok til å gå helt fint. Det verste for er vel det at jeg er ALENE med barna. Hadde jeg hatt noen å være sammen med, hadde det blitt noe helt annet. Men jeg tror det blir godt som du sier.. Slipper å stresse. Gjøre ting som det faller seg. Jeg håper på snø, så vi kan dra ut å ake mens pinnekjøttet klargjøres helt av seg selv her inne 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *