Viste du at du kunne gjøre dette med spotify?

Okei dere! Nå har jeg akkurat kommet hjem fra min første løpetur etter besøket hos Nemus denne uka.

Ikke bare fikk jeg et veldig godt råd når jeg var der (les om det er), men jeg fikk også et tips som jeg bare måtte prøve ut for å gjøre løpingen «enklere» for meg selv.

Så…

Siden det ikke ble noe trening på senteret i dag (som tydeligvis stengte kl 18.00!!?!?) ble det løpetur ute i det fri. Noe jeg selvsagt digger enda mer enn å pine meg igjennom mølla.

Jeg varmet opp litt på parkeringsplassen med noen runder høye kneløft, rummpespark og sidelengs frem og tilbake over plassen. Litt dynamisk stretching før jeg fant frem runkeeper og spotify.

Her kommer tipset folkens! Det jeg ikke hadde aning om at man kunne gjøre på spotify.

Jeg skal forklare hvorfor dette er hensiktsmessig og hvordan du skal gjøre det. Og ja, jeg skal skrive det på et språk som alle forstår.

Først til hvorfor:

Løping handler ikke om en million teknikker som bare gjør tankene til et stort surr. Selvfølgelig er det noe man bør tenke på, men hvis du tenker for mye blir løping tungt, slitsomt og motløst.

Har du noen gang tenkt på takten når du løper?

Altså, når beina treffer bakken. Dette kalles løpefrekvens. Den forteller deg rytmen på skrittene dine når du løper.

Anbefalt løpefrekvens på mitt og mest sannsynlig ditt nivå også er på 170.

170 tenker du… 170 hva da?

170 skritt pr. minutt. Elite løpere skal løpe på ca 180, men jeg og (mest sannsynlig) du bør ligge på 170.

Og hvordan i alle dager skal du klare å telle det? Før brukte jeg en app som lagde en lyd for hver gang beina skulle treffe bakken. Herreguuuuud så gørr kjedelig og lite motiverende. Jeg husker jeg telte inni meg mens jeg løp med musikk og denne appen i bakrunnen. 1,2,3,3… 1,2,3,4… Æsj!

Men NÅ dere! I denne fantastiske teknologiske verden vi  lever i har altså spotify kommet med en genial løsning! Dette er forresten ikke sponset på noen som helst måte, men jeg bare elsket å løpe på denne måten, og må dele med dere!

Dette gjør du:

Gå inn på spotify – Browse- scroll ned til du ser «running»

Klikk på Runing, og du vil få opp endel lister du kan velge fra. Jeg testet ut «your running mix» som vistnok er en mix med lignende låter jeg har hørt på tidligere. Neste gang skal jeg teste ut «spring mix»

Klikk på ønsket spilleliste, og du kommer hit. Du vil få beskjed om å starte å løpe for å finne din løpefrekvens. Klikk på SKIP.

Deretter kan du velge din løpefrekvens her inne

Velg 170 og begynn å løp!

Mulig du viste om denne fra før, men jeg hadde ikke peiling på at det eksisterte en sånn funksjon. Og jeg skal si dere en ting til! FY SØRN for en løpetur!!!

Jeg hadde ingen forventninger, siden jeg trodde det ville bi håpløst å løpe i takt til musikk(og da mener jeg samme takt hele veien). Men tro meg! Dette må du prøve hvis du ikke har gjort det før.

Det slo jaggu ann hos meg!

Del gjerne tipset mitt med andre, eller tagg noen i innlegget på facebook.

Klem Hilde!

Bedremeg på facebook og instagram

Snapchat: bedremeg

2 kommentarer

  1. Karina Fermann

    Fantastisk!!! Dette skal prøves, for jeg visste ikke om dette! ‍♀️

    1. bedremeg

      Ja dette må du prøve Karina! Det ga meg altså en helt ny motivasjon! Og løpeturen ble så sjukt mye «letter» Nå gleder jeg meg til å ta neste tur! 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *