Blir det bra nok for barna?

Det er ikke bare bare når man skal feriere med to familier som har blitt til en. To barn og en voksen har blitt til fire barn og to voksne. Det håpløse antallet mennesker som absolutt ikke får plass i en vanlig bil. Altså… Hva gjør man om man skal på bilferie?

Vel, etter mye planlegging viste det seg at bilen nærmest ble det minste problemet.

En stk nymoderne familie med «mine og dine» (ingen våre), er det ikke bare bare å få sommerferier til å gå opp slik at alle får feriere sammen. Vi vil jo gjerne at vi skal ha muligheten til å reise sammen alle seks ila ferien, for å skape fine minner som familie. Men, med to barn med to forskjellige fedre, samt to barn med en annen mor er det ikke bare bare at dette lar seg gjøre.

Og ja.. jeg blir nesten litt forvirra selv når jeg skriver det. Men mine to barn har altså ikke samme far, og min kjære har og to barn med en annen. Så ja. Du skjønner puslespillet?

Men i år gikk det altså opp til slutt! vi fikk alle feriere sammen, og nå er vi igang med uka. Bil fikk vi låne av svigerfar, så da bestemte vi oss for å kjøre to biler, istedenfor å leie en stor (som koster skjorta for en hel uke). Vi droppet dyr sydenferie og landet på en liten oppgradering av fjorårets todagers tur med telt. I år ble det altså campinghytte i 6 netter.

Selv har jeg vokst opp med lange bilturer med campingvogn, land og strand i Norge og Sverige. Jeg hadde aldri noen problemer med campinglivet, og syns det var helt topp!

Men så er jeg jo alltid bekymret for hva mine egne barn tenker og hvilke forventninger de har til sommerferien. Kanskje syns de camping er skikkelig dritt? Kanskje vil de helst være hjemme? Jenta mi har snakket om alle venninnene som reiser til Kristiansand dyrepark, til syden, USA også videre… Og da ble jeg jo litt bekymret for hvilke forventninger hun hadde til hva vi skulle bruke ferien på.

Men, selv om jeg var noe usikker ble det stor glede i heimen når jeg fortalte om årets ferie. Campingtur til Sunne.  Jubelen sto faktisk HØYT når bilder av badeland og minigolf kom opp på skjermen.

De kunne nesten ikke vente til familieferie! Og når vi bare måtte bruke 2,5 time på å kjøre gjorde det hele turen enda lettere.

Vi kjørte avgårde i våre to biler, og tok en kjapp stopp for drikke og is før vi kunne sjekke inn på Sunne Camping.

En campinghytte er jo ikke all verden. Det er det man trenger, men ingen villaferie kan du si. En rød firkant med en hard sovesofa, et par køyesenger, kjøleskap og kjøkkenutstyr. Helt innafor.

Men for mini på snart 6, var dette det fineste han noengang hadde sett (vet ikke om det sier mer om opplevelsene mora har tatt han med på tidligere, enn om han?) Og soverommet! Det ble altså sååååå fint når vi slukket lyset å tente leselampa.

Jeg måtte le når jeg så begeistringen. Dette er gutten som virkelig vet å sette pris på livet! Han syntes rett og slett sengen var sååå god at han ville flytte inn.

Mamma! Dette her er den beste dagen i mitt liv! Jeg elsker denne ferien!

Han elsker det! Han elsker lunsj på papptallerkener og håndklær til tørk overalt. Han elsker å få gå alene til lekeplassen og kunne putte beina i kaldt sjøvann sent på kvelden. Han elsker sovepose og karsten og petra på sengen. Og badeland! Kaldt som pokker til tider, men bades skal det!

Han elsker det!

Barna har ikke så store forventninger. Det er vi voksne som skaper dem. Det er VI som setter griller i hodene på barna våre om hva som er bra og ikke bra. Selvfølgelig hadde det vært digg med en sydentur, og noen ganger kan faktisk det bli ganske billig det også hvis man ikke har så høye krav, men det er rett og slett ikke mye som skal til. Vi fokuserer på fine opplevelser sammen. En familie som skal bli kjent, og leve sammen i mange år. En familie som skaper gode relasjoner mellom barna, som faktisk kaller hverandre søster og bror selv om de ikke deler samme gener.

Så da Hilde… Kan du si deg fornøyd med at årets campingferie slo godt an, både for barn og voksne. Og det beste av alt! Den er langt fra over enda! En campinghytte er kanskje ingen villa, men det kan fort bli ganske så nærme hvis man bare tar frem entusiasmen og kreativiteten.

Temperaturen kunne kanskje vært noe varmere for en forkjøla kropp(Altså meg), men den skal jaggu få TÆNA seg likevel!

God tirsdagskveld dere!

Klem Hilde

Følg meg gjerne videre på Facebook og Instagram

Følg oss på snapchat i ferien: bedremeg


Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *