Hvorfor gjorde vi ikke dette da jeg var barn?

Vekkerklokka ringer kl 06.30 og jeg er absolutt ikke klar for å stå opp.

Etter en urolig natt hvor jeg sovnet alt for seint er ikke kroppen helt klar for en ny dag.

Vanligvis kan vi sove til 07.30 med god samvittighet, men i dag er det mye som skal forberedes.


Jenta mi går i 6 klasse.

Snart klar for siste år på barneskolen!

Det er helt vilt hvordan tiden flyr avgårde, og den lille jenta vokser alt for fort.

I dag har klassen til jenta mi kantine på skolen. Det vil si at alle elevene skal ha med seg 30 enheter av en planlagt bakst eller rett for å selge til andre elever på skolen. Pengene går til klassekassen som brukes til sosiale events for elevene eller oppsparing til leirskole i syvende.

Selv om jeg må opp kl 06.30 for å steke 30 vaffler, syns jeg dette er helt topp! Tenk at de får lære verdiene i å jobbe for pengene. At de får bruke en dag til å forberede, selge og stå for maten til hele skolen. Ikke bare er det gøy, men så lærerrikt!

Som mamma er det jo min oppgave å sørge for at disse vafflene blir klare. Jenta mi mente vi kunne steke dem i går kveld, men siden vi begge ble enige om at ferske vaffler smaker best, var det bare å starte dagene ved vaffeljernet i dag mårrest!

Jeg kan ikke huske at jeg noengang gjorde slike ting på skolen som barn. At vi tjente penger til klassekassen på denne måten. Da måtte foreldrene betale et fast beløp hver mnd (Eller var det hvert halvår?). Vi barna kom med hundrelappene i penalet og leverte til læreren som krysset av for betalt på listen sin.

Hvor er lærdommen i det?

Hvilke verdier skaper man om det eneste man gjør er å hente pengene fra et sted for så å levere dem til et annet?  Hadde vi for late foreldre? For lite kreative lærere? Eller var det bare skolen jeg gikk på kanskje?

Jeg stiller gladelig opp for at barna mine skal lære verdien av ting. Og det å spare for å kunne kjøpe seg noe eller gjøre noe gøy sammen med andre er noe jeg mener barn har veldig godt av.

Disse to har i hvert fall aldri vært annet enn fornøyd når de har spart opp penger hjemme for å kjøpe seg noe nytt!

Hva gjør skolene deres for å samle inn penger?

Takk for at du leste…

Klem Hilde

Følg meg gjerne på facebook og instagram

Snapchat: bedremeg

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *