Hva skjer med de gode rutinene i påsken?

Påsken kommer snikende.

Midt i alle gode rutiner, treningsøkter, sunne måltider og det nye og bedre livet du startet med for noen måneder siden

Du kjenner du får  litt panikk.

Påsken handler jo om god mat og påskeegg. Hvordan skal jeg klare å holde meg til rutinene da? Og hvordan skal jeg klare å være i aktivitet når jeg er på ferie?

Vel…

Først og fremst, hvor er du på ferie?

Innelukket på en øde øy uten hverken skog eller vei? Eller er det muligheter til å gå ut av huset for å ta en løpetur? Eller kanskje bare gå en rolig gåtur langs elva?

Eller kanskje du rett og slett bare skal puste ut, sette deg i solveggen og puste ut? Kanskje det beste du gjør for deg selv akkurat nå er å ta en liten pause fra alle rutiner og ta FERIE?!

Påsken er til for å nytes! Og innimellom syns kroppen det er greit å ta fri fra både styrketrening og løping. Av og til trenger den påfyll av god mat og påskeegg.

Det vil på ingen måte påvirke helsen din i negativ forstand, at du velger å legge rutinene litt på hylla. Du kan si hva du vil om det å kose seg, og det finnes jo mange forskjellige måter å «kose seg» på. Jeg syns fokuset skal være på å ha det bra sammen med de man er glad i og kunne nyte armkroken til kjæresten med et glass vin på bordet, påskekrim på tvn, potetgull i skåla og påskeegg i fanget, UTEN å kjenne at den dårlige samvittigheten gnager.

Og det er LOV!

Selvfølgelig er det helt innafor å føle behovet for å være aktiv også! Kanskje du kjenner på at det å sitte i ro for lenge gjør deg rastløs? Da er det bare å spenne fast skiene eller løpeskoa, ta en gåtur der det måtte passe, eller kjør en liten styrkeøkt på platten utenfor hytta.

Bare ikke tro at du MÅ. Ikke tro at det er denne uka med kos som gjør livet kjipt. Tvert imot!

En stakkars liten uke med ferie har ikke skadet noen, og kommer ikke til å skade deg heller.

Nyt vinen og kvikklunsjen!

Nyt solen eller regnet, nyt at du har lov å puste og ta vare på deg selv og de du er glad i.

Neste uke finner vi frem rutinene og de gode vanene. Men akkurat nå, så skal vi nyte at det også er SUNT å ta litt fri.

Takk for at du leste.

Klem Hilde ♥

Følg meg gjerne på facebook og instagram

Snapchat: bedremeg


Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *