Tar du egentlig godt nok vare på deg selv? Dette BØR du ta tak i!

Det store spørsmålet.

Jeg stiller meg det igjen og igjen.

Etter å ha dratt meg selv ganske så langt ned ved å gjøre alt for alle andre enn meg selv, er det vanskelig å komme opp av hullet som sakte men sikkert var i ferd med å lukke seg.

Men… Takk og pris hentet jeg frem min indre kriger og kom meg opp igjen!


Forrige uke var jeg hjemme på besøk hos min fantastiske kollega Janne, som driver bloggen Jannorama.no

Vi har nemlig bestemt oss for å gjøre et samarbeid! Jeg bare digger denne dama. Hun får deg til å ville være deg selv 100% ved å nettopp gjøre det samme selv. Vi har det gøy sammen, men vi kan også være blodig alvorlige.

Noe som viste seg godt i LIVESENDINGEN vi hadde på facebook samme dag.

Vi bestemte oss for å snakke litt om det å bli flinkere til å ta vare på seg selv. Ikke nødvendigvis bare de som har en tung fortid med det ene og det andre(sånn som jeg ofte maser litt om). Men generelt! Vi har bare et liv, og vi har bare en kropp. Hvorfor skal vi «kaste bort» alle disse åra på å gjøre ALT for andre hele tiden? For hvem er egentlig den viktigste personen i ditt liv?

DEG! 

Og du kan si hva du vil om at du har andre rundt deg som er viktige, men hva skjer med de rundt deg om du ikke tar vare på deg selv?

Hva skjer med barna dine hvis du ikke har energi nok til å smile litt innimellom? Hva skjer med helsa til familien hvis du ikke orker annet enn å kjøpe inn mat fra takeaway sjappa nedi gata?

Og hva skjer med forholdet ditt hvis alt du orker å gjøre er å sitte nedtrøkt i sofaen og spise sjokkis?

Jeg sier ikke at du KUN skal tenke på deg selv fremover. Absolutt ikke. Tror neppe det ville gjort underverker for familie-idyllen det heller, men gi deg selv litt tid til å gjøre noen små ting i hverdagen. Noen ting du gjør KUN for at du skal ha det litt bedre.

Som Janne så fint sa, og som jeg nok engang må bruke som eksempel.

Hun har begynt å bruke body lotion! Hun hadde ikke gjort det på evigheter, før hun plutselig fant ut at DET var jaggu innafor å gjøre igjen!

Og så til det jeg vil dra mest frem i dette innlegget. Hun har begynt å trene! Hjemme i sin egen stue!

SAM_8732

Blablabla tenker du sikkert nå… trening meg her og trening meg der. Er det ikke nok med denne treninga snart da? MÅ man drive å trene hele tida?

Men dere! Her handler det ikke om å bruke 3 timer 5 ganger i uka på senteret. Her handler det om det du kan gjøre hjemme for å skape en bedre helse for deg selv. En liten halvtime etter ungene er i seng før du kan ta deg en dusj og hive deg ned på sofaen med Greys anatomy eller hva det måtte være.

Jeg dro til Janne for å gjøre tre ting!

  • Være sammen med en hyggelig venninne/kollega
  • Snakke LIVE på facebook om det å få til trening i en hektisk hverdag
  • Sette opp et halvtimes treningsprogram, samt guide Janne igjennom det.

Bonusen var at Janne også bydde på både kaffe, lunsj og en veldig glad bikkje!

SAM_8729SAM_8741SAM_8744

Men tilbake til treningen!

Janne startet i 2017 med et prosjekt. Og det prosjektet handlet rett og slett om at hun skulle ta vare på seg selv! Å da snakker vi litt mer enn å smøre seg med body lotion en gang i blandt.

Dette skriver Janne på bloggen sin

Jeg skal ikke slanke meg. Jeg skal ikke innføre strenge kostholdsregimer i familien. Men jeg vil bli sterk! Og jeg vil holde meg frisk! Jeg vil orke å ake, orke å løpe. Jeg fil føle meg fin nok til å ha sex med mannen min! Jeg var på vei til å ikke gjøre det. Jeg var på vei til å bli inaktiv og miste noe av det jeg alltid har vært. Hvordan kone og mamma vil jeg egentlig være?

Jeg vil være en som er her lenge – og med hele meg!

Jeg får frysninger… Og jeg leser det igjen og igjen.

Fordi jeg ser at hun er på en så sabla god vei mot å nå akkurat det målet! Å kunne være en som er her lenge, med hele seg!

Janne hadde en bestilling til meg. Hilde, kan du hjelpe meg med treningsopplegg?!

  • Det må være enkelt
  • Jeg må slippe å kjøpe masse dyrt utstyr
  • Jeg må kunne gjøre det i egen stue
  • Og det må gi resultater selv om det bare tar 30 minutter å gjennomføre (!)

SELVFØLGELIG! 

Vil du se hva Janne nå har gjort som sin daglige rutine?

Klikk her for å se treningsøkten Janne OG DU kan gjøre hjemme på under 30 minutter! 

Kjenner du deg igjen i at du også må bli flinkere til å ta vare på deg selv?

Hva med å hive deg med på Jannes #prosjekt2017 ?

Følg henne på snap: Jannorama.no og jeg kan med sikkerhet si at løpeturen hun gjorde i dag mårrest, vil gi deg masse inspirasjon!

Og du! Vi kommer med flere livesendinger og oppdateringer på hjemmetreningsfronten!

Meg kan du følge videre i sosiale medier her:

Facebook

Instagram

Snapchat: bedremeg


Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *