Hvorfor må du kritisere meg hele tiden?

Du sitter der.

Rett over meg.

Jeg vil egentlig ikke se på deg, men jeg må. Du skal si meg noe. Noe jeg vet jeg har hørt fra deg før…

Men denne gangen er det annerledes. Denne gangen skal du si det høyt.

Jeg trekker pusten dypt.

megsort

SÅ kommer det…

NÅ gjør du det igjen! Lurer deg unna! Du klarer jo faen meg ingenting! Du klarer ikke engang å holde deg frisk. Du kan jo ikke bare ligge hjemme å ikke gjøre en dritt. Se deg rundt! Det er en million ting som må gjøres. Og hvem skal gjøre det hvis ikke DU gjør det? Herregud, du er så latterlig. Jeg vet du får dårlig samvittighet. Det burde du ha!

Du kan ikke være borte fra jobb. Du må tenke på alle som trenger deg. Du må tenke på alle rundt deg. De kommer til å snakke om deg. Ingen vil ha en SYK PT! 

Også barna da. Du klarer jo aldri å engasjere dem! Skal dere liksom være hjemme hele helgen og ikke gjøre noen ting? Stakkars unger! Og ja… så får de lapskaus to dager på rad. Really? Nå må du skjerpe deg! Du er en rævva mor! Klarer du ikke være alene med dem? Det er din feil at dere ikke har bil så dere må ta bussen overalt hvor dere skal. Slutt å klag! Det er DIN feil at dere må bo i den trange leiligheten hvor det alltid er kaos! Herregud. 

Jeg trekker pusten dypt og reiser meg…

Bytter stol idet jeg kjenner en stor lettelse komme over meg.

Jeg moter meg opp og gjør meg klar til forsvar. 

Det var en befrielse å høre deg si dette høyt. Vet du hvorfor? 

Nå hører jeg at alt du sier bare er bullshit! Det er ingenting her som stemmer i det hele tatt! Akkurat nå er det faktisk veldig viktig at jeg tar vare på meg selv, at jeg kommer i første rekke. Akkurat nå trenger jeg RO, og ingen kan ta det fra meg. Jeg må prioritere MEG av og til, og NÅ er tiden for nettopp det. Hva så om klesvasken henger en ekstra dag på snora? Jeg får jo vasket klær! Kjøkkenet rydda jeg i går, og det ser faktisk helt strøkent ut. Jeg har ingen bod i leiligheten min, så ja, det kan kanskje til tider være noe kaotisk. Men vettu hva!? Det er helt normalt! 

Og det er ingen som er sure på meg fordi jeg er borte tre dager fra jobben. Alle har forståelse for at jeg har en skade! Jeg kommer jo sterkt tilbake, og jeg gjør faktisk en jævla god jobb! 

Når det gjelder barna så vet jeg at de har det så bra som de kan ha det! De får middag på bordet hver eneste dag, som de også får være med på å forberede. De får løpe ute i regnet og drikke kakao i snøen. De blir lest til hver kveld og de får all den kjærligheten de måtte ønske og enda litt mer. De får ligge inntil meg om de har mareritt, og de får ligge med hode på fanget mitt når de er triste.

Ungene mine elsker å ta buss og tog. De har aldri sagt et eneste negativt ord om det å ikke ha bil. Mini går til barnehagen med den største iver, han traller og ler når vi tripper inn i skogen og tegner hjerte med fingrene i vinduet i barnehagen når jeg skal dra. Jeg vet at barna mine har det bra. Jeg vet at jeg er den beste mammaen for dem! 

Så du som satt i stolen rett over meg…

Min indre kritiker.

Skjerp deg! Det er DU som er latterlig!

Har du en indre kritiker? Lar du den vinne over DEG? Ikke gjør det!

Takk for at du leste ♥

Følg meg gjerne videre i sosiale medier:

Facebook

Instagram

Snapchat: bedremeg

3 kommentarer

 1. Merket jeg ble paff da jeg leste dette og tenkte: herregud, hvem er dette mennesket som kritiserer deg slik? Jeg «kjenner» deg jo bare via snap og bloggen, og dette stemte OVERHODET IKKE med mitt inntrykk av deg!

  Også leser jeg… Ja, selvkritikk ja… Kjenner meg SÅ godt igjen i det, dessverre.

  Men dette var altså virkelig en tankevekker. Jeg skal også snakke til «ho der»!

  Klem!

  1. bedremeg

   La henne få høre det! 🙂 <3

 2. Herlig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *