Hjemmelagd deilig sjokolade

I går når jeg hadde lagd disse deilige sjokoladene, kom jeg på hvorfor det var så lenge siden sist.

Da spiste jeg nemlig opp alt så fort at jeg nesten ble dårlig.

Haha! God reklame for oppskriften der altså, men helt seriøst. De er SÅÅÅ gode!

Og liker du bounty, så kan du bare glede deg!

Dette er en sunnere versjon av kokos sjokoladen du får kjøpt i butikken. Selve kokosmassen er sukkerfri, men i den mørke sjokoladen rundt er det nok bittelitt sukker.

Men du kan helt fint kose deg med disse nå i førjulstiden uansett! Kanskje du kan erstatte lørdags-sjokkisen med et par av disse?

Her skal du altså få oppskrift på en litt sunnere bounty sjokolade.

Bounty

Dette trenger du:

  • 100 gram kokosmasse
  • 150 gram kokoskrem (det harde på toppen av kokosmelken som skiller seg ut hvis den blir kald)
  • 2 ss sukrinmelis eller sukrin gold
  • litt vaninljepulver (kan droppes)
  • 100-150 g Mørk 70% kokesjokolade (eller en annen sjokolade du liker)

Rør sammen kokosmasse, kokoskrem og sukrinmelis til det blir en tykk masse. Fordel utover på små brett (med bakepapir eller i silikonformer ). Legg i frysern i ca 60 min.

Smelt sjokoladen i vannbad (Eller i mikro hvis du har det)

Ta kokosen ut av fryseren og skjær den opp i biter med en kniv.

Legg på enn gaffel og bruk en skje til å helle sjokolade over, til den er dekt. Sett på en rist kledd i bakepapir. Når du er ferdig med alle oppbevares de kjølig.

enjoybounty2

Og du!

Ikke ha dårlig samvittighet om du koser deg litt i desember. Det er lov!

Klem Hilde.

Følg meg videre i sosiale medier

Facebook

Instagram

Snapchat: bedremeg

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *