Søpotetpai, oppskriften som overrasker skikkelig!

Middagspai ble en ny hit her i huset etter vi prøvde ut en med ferdig bunn for en stund tilbake siden. Ungene elsket det, og mammaen ble ganske overrasket hun også faktisk!

Men så ville jeg jo som alltid prøve å finne en litt sunnere versjon, en uten ferdig bunn.

Jeg fant inspirasjon på bloggen til Linda Stuhaug, hvor hun hadde brukt søtpotet som bunn.

Jeg brukte den som base og lagde min litt egne versjon.

søtpotetpai

Den ble helt vanvittig god, og bare MÅ prøves!

For å lage denne nydelige overraskelsen trenger du:

  • 2 mell0mstore søtpoteter
  • 1 pakke kokt skinke
  • 8 egg
  • 3 dl melk
  • 1/2 paprika
  • 1/2 brokkoli
  • 1/2 rødløk
  • 1 neve spinat
  • Krydder etter ønske (jeg brukte salt, pepper, oregano og hvitløkspulver)

Start med å sett ovn på 200 grader.

Skrell søtpotetene og skjær dem i tynne skiver. Disse skal legges i bunn av en ildfast form.

SAM_8294

Krydre søtpotetene med salt og pepper før du skjærer opp skinkene i biter og legger over.

SAM_8295

Visp sammen egg, melk og krydder. Hell over i formen og legg deretter i paprika, brokkoli og rødløk. Topp med oregano og spinat.

SAM_8298

Stek så midt i ovnen i ca 45-50 min. Alt etter hvor lang tid din komfyr bruker. Eggene må feste seg godt. Kan være noe rennende med en gang du tar den ut, så la den gjerne hvile i 5 minutter.

SAM_8309

Server sammen med en god salat og NYT!

SAM_8303SAM_8318

Hele paien ble borte på null komma niks!

Denne MÅÅÅ du lage flere ganger Mamma

For flere oppskrifter på middagsretter, frokost, lunch og kos KLIKK HER.

Følg meg gjerne i sosiale medier

Facebook

Instagram

Snapchat: bedremeg

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *