Dette er FASTFOOD i 2016. Ikke gjør det så vanskelig!

Mange av oss tror at om vi skal spise sunt, må det være fancy og alltid laget fra bunnen. Middag er et måltid som må brukes laaang tid på og nesten helst allerede vært startet med dagen i forveien.

Jeg var sånn. Jeg kunne særdeles lite om mat. Eller, rettere sagt. Sunn mat.

Jeg har alltid elsket å lage mat, men hadde svært liten interesse for å lage sunnere løsninger.  Jeg var ikke så opptatt av sunt vs usunt og ukedag vs helg.

Fordi jeg ikke orket.

Jeg syns det var så vanskelig å sette seg inn i alt som var nytt. Det å skulle lære meg å lage ting fra bunnen hadde jeg bare ikke energi til.

SÅ ja takk til enkle løsninger. Jeg valgte feil… feil og atter feil! Jeg følte meg sunn hvis jeg spiste salat, som gjerne hadde mer dressing enn grønt i seg. Igjen… not so healthy.

Men! Det var da!

Etter jeg endret livsstilen min i januar 2013, fikk jeg mye mer kunnskap om mat ettersom ukene gikk. Hva som helt enkelt kunne erstattes av andre ting, hva jeg burde kutte helt ut, og hva som var lov i helgene.

Jeg var veldig streng det første halve året, så begynte jeg å finne en balanse. En livsstil.

Denne livsstilen lever jeg etter fremdeles, men jeg lærer stadig at jeg overhode ikke MÅ bruke flere timer på matlaging for å få maten sunn og næringsrik! Det har nemlig kommet så mange supre løsninger i butikkene rundt om kring at du nesten kan leve på ferdigmat!

Okei da.. kanskje litt overdrevet der, men har du sjekket ut hva som finnes? Og hvor enkelt du kan gjøre det for deg selv?

Her om dagen skulle mini hjelpe meg med middagen. Vi gjorde det SUPERENKELT.

På menyen sto følgende:

Fjordørret med grønnsaker, kokte poteter, rømme og sitron.

SAM_8236

Altså… Hvor godt ser ikke DET ut?!

Laget med helt enkel «fast food» fra rema!

SAM_8214SAM_8215

Fjordørreten fra rema er en favoritt her i huset, og ligger i små foliepakker som kan settes rett i ovnen! Vi hadde bare på krydder og litt sitron, så rett inn!

Sammen med ferdigkutta grønnsaker som også ligger i form og kan slenges rett inn etter en runde med olje og salt/pepper! I LOVE IT!

SAM_8228

Mini følte seg SÅÅ flink når han fikk bli med å lage middag. Oppgaver han som 5 åring taklet helt fint. SÅ ikke bare fikk vi en god middag, men minstemann spiste litt ekstra med en god mestringsfølelse i magen ♥

En av oppgavene hans var å finne poteter som var like store. Disse skulle kokes og han skulle få fylle i både potet og vann.

Ser du hvilke poteter han ville jeg skulle ha? 

SAM_8233

Hjertepotet ♥

Men tilbake til poenget. Det trenger ikke være så vanskelig! Denne middagen tok 25 min. 5 min (max!) på klargjøring og 20 min i ovn og på kok.

Vi kunne bruke 20 min til andre ting enn å se på at maten ble ferdig!

Sååå lettvindt, og ikke minst sykt godt!

SÅ kjære deg som syns det er vanskelig. Jeg har full forståelse for det! Jeg var der selv. Men gå i butikken, se om det finnes noen enkle løsninger som passer til deg og din familie. Prøv deg frem.

Gå også gjerne inn å se på oppskriftene mine ved å klikke deg inn på kategorien HER 

I morgen skal jeg dele mine favoritter med dere.

Ha en nydelig dag videre, og husk. Ikke tenk så komplisert!

Følg meg gjerne videre i sosiale medier

Facebook

Instagram

Snapchat: bedremeg

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *