Får du ikke dårlig samvittighet?

Det å være åpen om livet sitt, kan ha sin pris innimellom. Det er ikke alle som liker det jeg skriver, og noen mener det burde ta slutt.

Flere ganger har jeg fått spørsmålet.

Får du ikke dårlig samvittighet når du skriver om fortiden? Alle historiene du deler om mammaen din?

Tenker du bare på deg selv? Og ikke på hvordan hun føler det?

Om det er noen der ute som tror at jeg aldri har tenkt på hvordan mamma har det eller føler det, så skal dere vite dette:

Jeg brukte flere skoledager hjemme med mamma, enn jeg faktisk var på skolen (på videregående), dette endte med at jeg ikke hadde sjangs å stå i fagene, og derfor sluttet.

Jeg har helt sikkert 100 liter vin i vasken for at hun skulle bli edru nok til å tenke seg om, og ikke skade seg.

Jeg har gjemt bilnøkler for at hun ikke skulle kjøre i fylla.

Jeg har vasket spy og fjernet gammel illeluktende mat.

Jeg har fjernet brennende sneiper fra askebegeret i fare for at det skulle begynne å brenne.

Jeg har vært redd…

Jeg har vært bekymret, etter å ha funnet brev der hun fortalte at hun ville ta sitt eget liv.

Jeg turte ikke annet enn å være hjemme… passe på henne.

Jeg har brukt så vanvittig mange år, på å prøve å hjelpe. Jeg har vært tilstede og ofret mye av tiden min for å få henne ut av det livet hun overhode ikke passet inn i.

Jeg har hentet henne drita full på jobb.

Listen er lang, og skadene er store. Jeg har tatt vare på mammaen min i mange år, og nesten ikke tenkt på annet enn hvordan hun har det og hva jeg kan gjøre for å fikse opp i livet hennes. Men til slutt sa det stopp. Jeg gjorde alt jeg kunne for å hjelpe, men fikk bare dritt tilbake. Jeg var aldri bra nok, hverken for henne eller for noen andre.

skopelos bw

Men så ble jeg voksen. Jeg innså at jeg var verdt mer en bare dritt. Jeg skjønte at det fantes mye mer her i verden enn å bli psykisk slengt i bakken og tråkka på, gang på gang!

Og til dere som lurer på om jeg får dårlig samvittighet av å skrive dette.

NEI!

Jeg skriver min historie, om hvordan jeg har hatt det. Jeg viser dere min verden.

Jeg skriver ikke om henne for å slenge dritt eller ta hevn på noe som helst slags vis. Jeg skriver for å hjelpe andre. Jeg skriver for å hjelpe meg selv!

Jeg er ikke egoistisk…

Jeg har aldri tenkt bare på meg selv.

Tvert imot.

Takk for at du leste… ♥

Følg meg gjerne på facebook og instagram

Snapchat: bedremeg

12 kommentarer

 1. Sylvia Kaarud

  Fantastisk at du er åpen om dette, det er helt sikkert til hjelp for mange i samme situasjon som deg. Det er viktig at ansvaret for situasjonen til din mor blir plassert der det hører hjemme, nemlig hos din mor.
  Stå på videre og gjør det som er rett for deg, det kan ikke noen andre enn deg selv vite.
  Masse lykke til, du er kjempeflink ❣

  1. bedremeg

   <3 Tusen takk Sylvia! Sant som du skriver!

 2. <3 Du er sterk fine deg! 🙂 Jeg beundrer deg virkelig <3

  1. bedremeg

   Tusen takk Monica <3

 3. Franziska

  Jeg begynte for ikke så lenge siden å følge deg, både på Facebook og Snapchat også begynte jeg å lese din blogg. Jeg er veldig imponert over hva du har oppnådd og hvordan du håndterer din fortid. Det at du skriver om din fortid hjelper både deg og mange andre, tror jeg. Jeg vokste opp med en mor og far som var alkoholikere. Jeg har opplevd andre ting enn deg men er midt oppe i en prosess hvor jeg både finner meg selv og min plass i min egen familie. For meg så hjelper det at du er så åpen og ærlig om ting og sier derfor tusen takk at du deler det med oss som er interessert! ❤️

  1. bedremeg

   SÅ hyggelig at du følger meg i de ulike kanalene! 🙂 Det er så godt å føle på at man kan være til hjelp for andre. Du aner ikke hvor mye det betyr for meg <3 Så godt å høre at det hjelper deg og lese det jeg skriver! <3

 4. Så bra at du deler! Tenk så mange i samme situasjon som du hjelper, som fremdeles tar for mye ansvar og tror det er deres skyld! Din mor har tatt sine valg, de må hun stå for, så fortsett å del!

  1. bedremeg

   Åh! takk 🙂 Godt å få slike kommentarer altså. Jeg fortsetter å dele de gangene jeg føler behov for å få noe ned <3

 5. Du er sterk og ingen har rett til å fortelle deg hva du bør eller ikke bør skrive. Kun du vet hva du har gått gjennom og hva som hjelper deg å komme videre. Fortsett å vær den du er,for du er et utrolig flott menneske som hjelper dine følgerne daglig med både treningstips og tanker om livet <3

  1. bedremeg

   <3 Takk for fine ord Karina! <3

 6. såndre kommentarer må jo bare komme fra folk som er helt uviten. Bedre å ti still istede for å komme med sånn oppgulp. Har sjøl kjent på kroppen hvordan det er å vokse opp i et hjem med alkohol og tabletter. Samtidig som man skulle prøv å hold en «normal fasade» . En ting som jeg var/er flink til å minne meg selv på er at man velger ikke sine foreldre!!!, og i ettertid å tilgi dem. Hvis ikke blir man spist opp innvendig. Får det heller ikke godt selv med å være bitter . Flott med åpenhet . Det er maaaange av oss!!!. Tipp topp tommelen opp

 7. Du skriver så bra og ikke minst en viktig sak;)
  Følger det på snap du er en inspirasjon
  Kjenner igjen mye fra min pappa. Så – nei – ikke ha dårlig samvittighet
  Stor klem Tina

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *