Disse oppskriftene gir deg IKKE dårlig samvittighet denne helgen!

Når helgen kommer tenker de fleste. ENDELIG, nå er det lov å kose seg!

Og da tenker jeg… JAAA!

Jeg vil først bare påpeke at dette er mine meninger, og det er helt greit at noen vil gjøre ting på sin måte.

Er det noe jeg er FOR, så er det balanse i kostholdet. Og med balanse så mener jeg at det bør være rom for å ha en skål potetgull på bordet en lørdagskveld, uten at man skal skrike inni seg av dårlig samvittighet.

For de som prøver å skjerpe inn kostholdet, er det viktig å sette av en dag til å kose seg litt ekstra. Gjør man ikke det, er det fort gjort at man sprekker flere ganger når man ikke «skal» og sitter der hele uka med dårlig samvittighet, og en mestringsfølelse som er lik null, fordi man tror man ikke klarer det man egentlig så gjerne vil.

Det som ofte har en tendens til å skje når det er helg, er at EN dag med kos, fort blir til TRE. Nå skal jeg vise deg hvordan du kan unngå det!

Det er fredag, helg og du er sliten etter uka som har vært. Det hadde gjort seg med noe godt nå tenker du, og ja! Nå skal du få oppskrifter på DIGG kos du kan ha selv om det ikke er DEN dagen i uka.

I går fylte vi bordet med Salsa, kesamdip, guacamole, speltlompechips og stangselleri.

helgekos

Dette var bare helt fantastisk godt!

Mager kesam-dip får du kjøpt i de fleste dagligvare butikker. Det er en sunnere form for dip til grønnsaker og annet. Vi pleier å ha den til speltchips også. Den er supergod!

Oppskrift på hvordan du lager speltlompechips finner du HER 

helgekos4

I samme innlegg finner du også min nydelige oppskrift på hjemmelagd guacamole.

helgekos2

Guacamole passer godt til både speltchips og grønnsaker. NAM!

helgekos5

Og helt til slutt skal dere nå få oppskriften på min kjæres supergode salsa dip: 

Dette trenger du:

  • 6 tomater, i små terninger
  • 1 liten løk,  finhakket
  • 1 liten rødløk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • En halv til en hel chilli, finhakket (mengden avgjøres etter hvor sterk du vil ha den).
  • Saften fra en liten lime
  • 1-2 ss olivenolje
  • Ett par klyper grovhakket persille
  • Ett par klyper grovhakket koriander

Skjær tomatene i små terninger (bruk gjerne klasetomater eller andre tomater med mye smak). La tomatene renne av seg i ett dørslag. Finhakk løk, rødløk, hvitløk og chili, dette kan fint gjøres med en stavmikser eller lignende. Grovhakk persille og koriander. Ha alt i en bolle og rør inn tomatene forsiktig. Tilsett limesaft og olivenolje.

Smak til med salt og pepper, la gjerne salsa stå i kjøleskap ett par timer før servering.

helgekos3

Når det gjelder stangselleri, er dette noe jeg først begynte å like nå for noen mnd siden. Før klarte jeg ikke smaken av det, men nå ELSKER jeg den! Noe så sunt og digg som smaker super friskt! Også passer den perfekt sammen med salsa eller kesamdip.

Her har dere oppskriften på en komplett fredag eller lørdagskveld. Masse digg du bare kan hive innpå uten dårlig samvittighet!

KOS DEG!

Følg meg gjerne på snapchat: bedremeg

Facebook og instagram

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *