Vil du lære deg å lage en fantastisk pizzasaus?

Jeg måtte altså bli 33 år før jeg klarte å lage min egen.

I alle år har jeg brukt enkle løsninger, med ferdigbokser/poser/pakker eller what not, fra butikken. Før var jeg kanskje ikke klar over det, men de siste årene har jeg lært utrolig mye om mat og hva slike produkter egentlig inneholder.

Det finnes selvfølgelig flere alternativer her, men de aller fleste inneholder MYE salt og MYE sukker!

Så hvorfor ikke bare lære seg å lage sin egen pizzasaus? Jeg har fått noen gode tips fra min kjære, og tatt dem litt videre til å nå lage min «egen» saus fra bunnen av.

Denne smaker utrolig godt, og slår ann hos hele familien!

Til to pizzaer trenger du: 

  • 1/2 stor løk
  • 2 store fedd hvitløk
  • 1ss olje
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ts tomatpure
  • 1 ss oregano
  • 1 ss basilikum
  • 1 ts paprikapulver
  • salt/pepper

Start med å kutt opp løk og hvitløk, stek på medium varme i en kjele sammen med olje. Ha i tomatpure og «stek» denne sammen med løken et lite minutt.

Ha i hermetiske tomater og krydder.

SÅ kommer vi til den store hemmeligheten:

KOK dette sammen i 20 minutter.

pizzasaus oppskrift

Kjør igjennom sausen kjapt med en stavmikser. Da får sausen litt mindre biter, og passer ypperlig til pizzaen. kok opp, skru av platen og la den stå å dampe noen minutter før den er klar. Sausen skal nå være tykk og smakfull.

pizzasaus oppskrift1

Ps. Bruker du fersk basilikum og oregano, må du smake til. Jeg brukte tørket krydder.

Fordel utover på pizzaen, og ha på resten av fyllet.

pizzasaus

NYT!

Vil du ha oppskrift til en sunnere pizzabunn, finner du det HER.

Følg meg gjerne på instagram og facebook

Snapchat: bedremeg

3 kommentarer

  1. Nam, hjemmelaga pizzasaus er det beste faktisk. Jeg lager også dette selv, så mye bedre enn posefyll… 😀

    1. bedremeg

      Ja, det er sååå godt!

  2. Lykkeliten

    Hjemmelaget er alltid best!
    Det siste året har vi brukt creme fraiche + krydder og laget pizzasaus av, helt herlig og vi er hekta

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *