Liker ikke barna fisk? Prøv denne fiskesuppen!

-Jeg liker ikke fisk! 

Kommentaren jeg regner med alle mammaer og pappaer der ute har hørt på ett eller annet tidspunkt.

Men hva er det de ikke liker? Selve fisken, eller den usedvanlig kjedelige måten den er tilberedd på?

Altså. Jeg likte heller ikke fisk når jeg var 10 år. Men jeg måtte fint sette meg ned å spise det hver uke uansett. Kokt salt ur, med poteter og gullerot. Tørt og helt forferdelig spør du meg. Stekt sei var riktignok favoritten. Jeg hoppet aldri i taket når jeg fikk nyheten om hva som var til middag, men jeg spiste det. Det var helt ok.

Men dere mødre og fedre der ute som spekulerer på hvordan dere skal få barna til å spise mer fisk. Varier! Og lag supper! Da får de ikke bare i seg fisk, men også alle de grønnsakene de påstår de ikke liker.

Ja til middagsjuks for å få i barna enda mer næring!

Og ja til oppskrift på fantastisk fiskesuppe til hele familien!

fiskesuppe 3

Dette trenger du til to voksne og to barn: 

 • 4 dl vann
 • 1,5 buljongterning (fiskebuljong)
 • 1/3 løk
 • 1 fedd hvitløk
 • 1/2 blomkål
 • 1 boks kokosmelk
 • 2 gullerøtter
 • 1/3 purreløk
 • 1/2 lime
 • 3-4 torske fileter
 • Salt og pepper
 • Fersk dill til pynt og for ekstra digg smak!

Start med å kok opp vannet med buljong. Skjær opp blomkål i topper. Løk og hvitløk kutter du i små biter. Ha det i den kokende kraften. Kok til blomkålen er mør. Mos alt sammen med en stavmikser til alt er godt most sammen. Ha i kokosmelk og kok opp. Kutt gullerøtter i små biter og ha i suppen.

Hell over saften av 1/2 lime og smak til med salt og pepper.

Skjær torsken i biter og la den trekke i suppen i 10 min (IKKE kokes). Kutt opp purreløk og ha sammen med det andre når det er ca to minutter igjen.

Pynt med fersk dill og litt ekstra lime (kan droppes om barna IKKE liker).

fiskesuppe 2fiskesuppefiskesuppe5

Passer PERFEKT sammen med disse rundtstykkene.

Her får du både fisk, blomkål, løk, hvitløk, gullerot og purreløk! Helt utrolig hva barn får i seg, bare man gjør ting litt annerledes!

Klikk HER for å se enda forrige ukes middags meny. I morgen kommer menyen for denne uken!

Følg meg gjerne på instagram og facebook

Snapchat: Bedremeg

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *