Rundstykkene alle elsker! Luftige og gode som en drøm.

Vil du vite hvordan jeg lagde de beste rundstykkene EVER?

Eller er det kanskje scones det heter nå i 2016?

Uansett… Dette var et skikkelig prøveprosjekt. Jeg ville utvide «reportoaret» mitt litt, og prøvde ut noe som barna også ville like. Mine små er litt skeptiske med en gang rundstykker eller brød inneholder hele korn eller frø. Dermed var det bare å ta frem kjøkkenmaskin og sørge for at alt ble godt knust.

Den oppskrifta nailet du, kom det fra kjæresten når han tok sin første bit.

rundstk

Selvfølgelig vil jeg dele denne fantastiske oppskriften med dere! Og jeg anbefaler de virkelig. Hele familien her har nå spist disse både til suppe tidligere i uka og til frokost i dag.

Denne oppskrifta er til ca. 8 rundstykker, men bare doble den eller tredoble evnt. Så blir det flere!

Dette trenger du til disse NYDELIGE rundtsykkene:

  • 200 gram Havremel (har du ikke det, kan du ta havregryn i en blender/kjøkkenmaskin)
  • 200 gram speltmel
  • 2 egg
  • 6 ss cottage cheese
  • 2 store klyper salt
  • 1 ts bakepulver
  • 4 dl vann
  • 2 ss olje
  • 4korn blanding eller havregryn til «pynt»

Stekovn settes på 200 grader (ikke varmluft)

Jeg blandet alt i en kjøkkenmaskin (med kniv). På denne måten blir også cottage cheesen most godt sammen med resten. Deigen skal være litt seig og rennende. Ha deigen i store muffinsformer, og fyll halvt opp.

Strø over 4 korn blanding (eller havregryn).

Sett i ovn, og la de steke i ca 40-45 minutter.

Det er tydelig forskjell på hvor lenge stekovnene vil bruke. De kan taes ut når de er gyldne og fine (De blir litt brune i fargen pga eggene, og da er de perfekte!) Du kan gjerne skru på varmluft de siste ti minuttene, men da MÅ du huske på å se ekstra godt med.

rundstk2rundstk4

Så fantastisk gode!

Et lite tips om du skal ha disse til suppe. Strø litt havsalt på toppen før du setter de inn til steking. NAM!

De blir fantastisk luftige og gode!

Rundstk3

Barna elsker dem like mye som mammaen! Anbefaler deg å LAGE MANGE!

Funker supert til både frokost, lunch, kvelds og som tilbehør til middagen.

LIK innlegget om du har lyst å prøve disse.

Følg meg gjerne på instagram og facebook

Snapchat: bedremeg

7 kommentarer

  1. Kan de fryses?
    Kan være kjekt å ta med et til en salat til lunsj på jobb. Eller sende med gubben som er ute i felten hele dagene.

    1. bedremeg

      Hei Hege! 🙂 For å være helt ærlig, så har jeg ikke prøvd å fryse dem før. Her har alltid alle blitt spist opp med en gang. Hehe.. men, prøv gjerne, og gi meg tilbakemelding på om det funka bra?!

  2. Takk for super oppskrift. 4 gangen jeg lager di nå. Gikk supert å fryse de. Veit du ca kcal innhold?

    1. bedremeg

      Wow! Så kult at du likte dem Stina! 🙂 Har ikke regnet kcal innhold på dem enda. Skal sjekke det opp!

  3. De så gode ut, men obs!!: Spelt er en type hvetemel, så uten hvetemel er rundstykkene ikke. Dette til advarsel, om noen hadde tenkt å bake til hvetemels/glutenallergikere.

  4. Astrid Lovise

    Hei! Jeg brukte store muffinsformer, men rundstykkene satt seg fast i kanten. Er det noen spesielle former du bruker? Eller sprayer du de før bruk? Gode ble de da!

    1. bedremeg

      Hei! Det er ikke nøye hvilke formen man bruker egentlig. Men må huske på å smøre de med olje. Hadde jeg virkelig glemt å skrive det? :O

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *