Desperate dagligvarekjeder ødelegger DEG!

Snapchat, facebook og alle sosiale medier renner over av entusiastiske smågodte kjøpere, som har handlet flere kilo med godis til påske.

Jeg kjente alarmen gå når jeg hørte om priskrigen på smågodt. 2,90 pr hekto! REALLY?

godt
bilde lånt fra adressa.no

Nå kommer det til å bli storblæst i media tenkte jeg. Og jeg viste allerede DA at det bare var å instille seg på masse godis snapper fremover.

Inni meg kjenner jeg irritasjonen bygge seg opp. Jeg får nesten lyst å boikotte hele Rema1000 som starter med disse vanvittige priskrigene!

Ja, jeg skjønner at de er desperate, og trenger kunder. Men hvorfor i pokker senke prisene så inni granskauen mye på alle disse usunne valgene, som gir deg både lite energi og dårlig humør!

Greit, du smiler nok litt ekstra når du står å fyller hekto på hekto i posen din. Men smiler du like mye når påsken er over og tallet på vekta plutselig er der det ikke skulle være? Du har vært lat… full av sukker og ikke hatt energi til å gjøre alle de tingene du egentlig skulle?

Missforstå meg ikke her. Jeg mener alle har sin fulle rett å kose seg i påsken! Og selvfølgelig også på lørdager. Selv er jeg storfan av surt godteri, og har alltid en liten skål stående på bordet på lørdagskvelden.

Men! Hva tror dere skjer når prisen faller så kraftig? Tror dere vi kjøper samme mengde som før? NEI! Da sitter den lille djevelen på skuldra de og og hvisker høyt og tydelig inn i øret ditt! Du må kjøpe MYE! Du må HAAAMSTRE!!! Og du må helst spise MASSE før påsken starter.

Du drar hjem, og han fortsetter å være like tydelig.

Det ligger jo i skapet ditt og venter på deg. Roper på deg. SPIS MEG NÅ!

Hva gjør du? Lar det ligge? NEPPE!

Så hva tror du skjer videre, når denne krigen har startet? Da er det ikke bare smågodt… Det neste er nugatti, sjokolade, nonstop, twist, seigmenn.. osv osv!

5e5986a2b2a9f35ae218da526386be2b
Bilde lånt av e24.no

Og før du vet ordet av det, er skapene fulle! Du har så mye usunne alternativer liggende at du nesten ikke vet om du får tid til å spise opp alt! EVER!

Jepp. It’s happening!  Dagligvarekjedene vil ødelegge for deg! De vil prøve å få deg til å hamstre, spise MER godis. Gi deg MER tom energi! De vil ødelegge alt det gode du har jobbet for de siste månedene. De VIL at du skal ha dårlig samvittighet etter påsken.

Men ikke la det skje! 

Vær sterk. og HUSK hvorfor du er det.

Børst bort djevelen på skuldra, ikke la butikkene utnytte deg når de er desperate. Kjøp godis til lørdag… Og kjøp godis til påskeegget. Fortsett å handle. Fyll gjerne posen litt, Men IKKE hamstre som en gal!

Kos deg i påsken, og gå ut av den med god samvittighet!

Takk for meg!

Følg meg gjerne på instagram og facebook

snapchat: bedremeg

6 kommentarer

 1. Lykkeliten

  Klarer jeg ikke å bli irritert over dette. Nå fikk vi fyllt påskeegget til ungene for en rimelig penge, og de som allerede sliter økonomisk får kanskje råd til den ekstra kosen i påsken:)
  Butikkene kan jo ikke ta ansvar for hekken til folk, man må jo klare å regulere seg selv. Nei det er ikke alltid så lett, men å rope etter høyere avgifter på sukker osv (som det skrives over alt om dagen) blir litt for dumt. Regjeringen kan da ikke styre alt i livet vårt med avgifter?

  Forrige uke var all oppkuttet salat billig på kiwi, men jeg så ingen trenings-entusiaster eller ernærings eksperter som kommenterte etter klappet i hendene for det…. 😉 (Samme etter jul, da var frukt og grønt billig i mange uker)

  Enig i masse du skriver, og følger tips og råd du legger ut! Så stå på

  1. bedremeg

   Ja, vi skal også fylle påske eggene til barna. Problemet her er at mange HAMSTRER som jeg sier. Jeg mener som sagt i innlegget, at det er greit å utnytte situasjonen. Så lenge man ikke lar seg bli utnyttet av butikkene. Det de vil er at du kommer inn å bruker penger på hele handelen der, når de egentlig bare har tilbud på smågodis. Godis… det som alle vil ha, men mange prøver å unngå for mye av.

   Jeg klapper ofte i hendene når det er billige sunne varer i butikkene. jeg sender ut snapper eller poster på instagram. Kanskje får ikke alle slike priskutt like stor plass på bloggen, men tar det til meg og lover å bli flinkere på det også! 🙂

 2. Jeg er oppvokst med å få gave i påskeegget mitt, påskeverksted, koke egg og male dem (før vi spis dem ja), og bake 1-2 sjokoladekaker til selve påskedagene. Så det skal jeg, samboeren og mini gjøre. Vi har LITT godteri, setter frem en skål til påskefilm/påskekrim. Men for oss handler påska om kos i lag med familie, og for oss er det kosligere å finne på noe i lag enn å bare fylle en pose på butikken….

  1. bedremeg

   Det hørtes både fornuftig og koselig ut! <3

 3. Espen Navjord

  Hei hei Hilde.

  Som butikksjef i Kiwi ser jeg meg nødt til å korrigere deg på et par punkter

  1. bedremeg

   Ja? Hvilke punkter da?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *