Rester av nyttårskalkun?

Årets siste dag…

Nyttårsaften!

En dag for fest med familie og venner.

Tradisjoner!

Mange velger å servere helstekt kalkun denne dagen, meg inkludert. Jeg har gjort det i mange år allerede, og kommer ikke til å slutte med det.

Det er en kjent sak for de fleste at man kjøper en stor kalkun, som er mer en nok til gjestene. Det blir masse mat igjen. Man spiser seg stapp mett, og lar kalkunen stå på benken med masse god mat på.

Mitt tips til deg er å skjer av alt kjøtt med en gang, sett det kaldt og BRUK det senere! Ikke la det stå på benken.. og IKKE kast det!

Mange har som tradisjon å servere helstekt kalkun på årets siste dag. Og da er det en kjent sak for de fleste at det har en tendens til å bli et hav av mat igjen etterpå. Og hva skal man gjøre med dette? For all del, ikke kast det!

kalkun-hel-naturell-hoyde

Kalkun er magert og kjempegodt, og kan også fryses ned etter det er stekt,å taes opp og brukes i gryte feks.

Denne gryten er alt annet enn julestemning, noe som man kanskje kan trenge nå på nyåret etter mange dager med julemat…

Dette trenger du:

  • 1 boks kokosmelk
  • 2 ss sweet chili saus
  • grønnsaker etter ønske
  • kylling eller kalkun
  • sitron
  • salt og pepper + evnt annet krydder
  • ris

Starter med å sette ris på kok, Deretter har du kokosmelk og sweet chilisaus i en kasserolle mens grønnsakene stekes. Når de er ferdige har du dem i kasserollen sammen med oppskjært (stekt) kalkun (eller ferdig grillet kylling). . Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Brukte ca 2 båter sitron.  FERDIG!

Lettvindt og utrolig digg!!

Ha en fin fin dag!

Følg meg gjerne på Instagram og facebook

Snapchaat: bedremeg

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *