Hvorfor går ikke vekten ned?

Tallet rikker seg ikke! Hvorfor går det ikke ned?? Jeg trener regelmessig og spiser sunt, men alikevel står vekta bom stille!

Hvor mange ganger har du gått på vekta det siste året? Bare for å sjekke… Har det skjedd noe, eller står den fortsatt på det urikkelige 65 tallet?

Jeg at jeg hadde en baderomsvekt i hus… Men det er så lenge siden, at jeg husker ikke når det var. Den sto under skapet og støvet ned.. Ble tatt fram en sjelden gang bare for å se at vekten var stabil.

Men takk og pris, så sluttet den å fungere, og jeg bestemte meg for å klare meg uten. Beste avgjørelsen ever!

Obese-states-scale-weight-loss-measuring-tape-jpg

Jeg har ikke hatt en vekt i huset siden jeg begynte å trene. Jeg har veid meg noen fåtall ganger når jeg har vært på trening, men bare for moro skyld. Jeg har også veid meg litt for å bevise for meg selv at vekten ikke har noe å si for hvordan jeg ser ut.

Når jeg startet med trening, veide jeg 65 kg (bildet til venstre), To år senere veier jeg 63 kg (bilde ttil høyre), så ja.. jeg har jo gått ned litt i vekt. Men som du ser, så har kroppen forandret seg veldig!

førogetterhilde

Det er nok ikke det beste «før» bildet, men jeg har faktisk ikke så mange bilder fra den tiden. Det verste jeg viste var å se meg selv.

Hva skjer når kroppen plutselig begynne å bevege seg, løfte vekter og bli sterkere?! Fettet forandrer seg til MUSKLER! Ikke bokstavelig talt, men fettet forsvinner og jeg begynte å bygge muskler istedenfor.  Og som mange allerede vet, men desverre ikke alle har fått med seg. Muskler veier mer enn fett!

Yes! 

Helt sant! Et eksempel lånt fra bamboocorefitness.com

how_it_works_muscle_fat1

“Hvis du legger 1 kilo muskel ved siden av 1 kilo fett vil du se at muskelen tar mindre plass. Den er rett og slett mer kompakt og hardere å ta på. I praksis gjør dette at hvis du veier det samme og får mer muskler og mindre fett, vil figuren din bli mindre. Massetettheten til musklene våre sies å være omtrent tjue prosent høyere.                                                                                                                        -Fitnessbloggen

Så det jeg har gjort er rett og slett og kvitte meg med masse fett, og erstattet det med MUSKLER!

Jeg har aldri hatt som mål å gå ned X antall kilo. Jeg har heller ikke satt målene mine i cm. Istedenfor har jeg bare bestemt meg for å holde treningen gående. Ikke gi opp, og fortsette å holde meg aktiv. Jeg kan selvfølgelig merke på kroppen om jeg har hatt en dårlig periode, men da går jeg ikke på vekta for å sjekke om jeg har gått opp i kg.

Det viktigste for meg er å holde meg frisk, og ha en sunn kropp som tåler en støyt!

Jeg syns du skal kvitte deg med den baderomsvekta! Ta den med deg ut på veien og kast den i bakken, gjerne flere ganger. Til du ser at den skjemmes!

Så går du til innkjøp av et målebånd, og tar bilder av kroppen din. Ja, jeg vet det høres forferdelig ut å ta bilde av sin egen kropp. kanskje spesielt om du ikke er fornøyd med det du ser…

Men tro meg! Jobber du på, så blir du råfornøyd neste mnd når du tar nytt bilde!

GJØR DET GJØR DET, GJENNOMFØR DET!!

kjæreste7

Igjen.. helt til slutt… Kast vekta, den lurer deg bare!

Følg meg gjerne videre på facebook og instagram for mer inspirasjon og motivasjon til en bedre livsstil!

Du må også gjerne legge meg til på snapchat(bedremeg), og få med deg feeden min på «history» som jeg deler fra hverdagen min.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *