Kyllingkarbonader med tomatsalat og egg

Denne oppskriften har jeg lagt ut tidligere. Men siden jeg har fått en god del nye lesere siden sist, så vil jeg dele den på nytt. Den er jo sååå god!

Dette trenger du til dagens middag for 2 voksne:

  • 1 pk Kyllingkjøttdeig
  • ca en halv plante basilikum
  • div krydder etter eget ønske
  • 4 egg
  • 1 rødløk
  • 3 tomater
  • 2 ss olivenolje

Begynn med å lage tomatsalaten. den blir bedre om den står en liten halvtime-time før servering. Kutt opp tomatene og ha de i en bolle, kutt deretter opp rødløken og ønsket mengde basilikum (jeg bruker ca en halv plante) bland sammen. Ha i 2 ss olivenolje. Smak til med salt og pepper. Basilikum er såå godt! og se så fin farge!

basilikum

Ha pakken med kyllingkjøttdeig i en bolle, og ha i ønsket krydder.

Jeg liker å bruke hvitløkspulver, kyllingkrydder, vegeta, pepper, paprikapulver og litt salt. Bland det godt inn i kjøttdeigen. Når du skal lage boller av kjøttdeigen kan det være lurt å ha et glass vann å putte skjeen i for at deigen ikke skal sette seg fast i hendene og skjeen. Lag boller, som du klemmer flate i “karbonadestørrelse” på panna. En pakke er nok til ca 4 stk. Stek på middels varme til de er gylne.

Når de nærmer seg ferdige, kan du  steke egg i en annen panne. Karbonadene kan serveres på ristet brød, men jeg spiser de helst uten.

IMG_3668IMG_3669

Så da vet du hva du kan ha til middag i dag! Er dere flere enn to voksne, er det bare å doble oppskriften!

Jeg pleier bare å koke litt fullkornspasta til barna, så har vi middag alle sammen. De er nemlig ikke superfan av tomatsalat (kan jeg ikke skjønne!?)

Lik og del innlegget om du vil ha mer mattips på bloggen!

Følg meg gjerne på

Facebook og Instagram

Snapchat: bedremeg

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *