Torskegryte

Før kom de oftere, og det var flere av dem. I det siste har jeg desverre blitt litt sløvere på akkurat dette. Nå er det på tide å finne frem kreativiteten og svinge kniven på kjøkkenet (eller evnt bare gjøre alt på en forsvarlig måte).

Jeg skal bli flinkere på å dele oppskrifter!

Jeg starter i dag med en av mine torskefavoritter som jeg har delt tidligere. Denne går ut til alle mine nye lesere, og til dere som aldri har prøvd den før. Nå er det på tide! Den er supergod!

Jeg har alltid vært litt skeptisk til hermetiske tomater og tomatpure, men i denne gryten viste de meg at de kunne jobbe sammen! I love it!

Dette trenger du:
 • 400 gram torskefilet
 • ca 1 ss olivenolje
 • 1 løk
 • 2 fedd hvitløk
 • 2-3 ss tomatpure
 • 1 boks hermetiske tomater
 • 1 dl vann
 • salt og pepper
 • 1 paprika
 • 1-2 søtpoteter (kommer an på størrelsen)
 • 1/2 sitron
 • ferske urter
 • sorte oliven uten stein

Bruk gjerne en panne med litt høye kanter. Skjær 1 løk i biter og stek den blank i litt olivenolje. Ha i finhakket hvitløk sammen med 2-3 ss tomatpure. Rør dette godt sammen og la det surre i et par minutter. Så har du i hermetiske tomater og vann. Smak til med salt og pepper. Kutt potetene opp i skiver, og paprikaene i biter

torskegrytetorskegryte1

OBS OBS: Dette skjer om du svinger kniven for mye ! Heftig skade der altså…

Ha i potetene og paprikaen. Sørg for at potetene er godt nede i gryta. Dette skal koke under lokk i ca 20 minutter til potetene er nesten møre.  Det er viktig at du rører litt innimellom, så det ikke fester seg til bunnen. Når potetene er nesten møre, putter du i torsken.

Torskebitene bør være ca like store, så de blir ferdige samtidig. Deretter heller du i saften av 1/2 sitron og legger i noen sorte oliven uten stein. Like før du serverer har du i noen ferske gode urter. Jeg brukte persille og timian.

torskegryte4

Om du ikke er fan av oliven, så kan du droppe det. Men de gir en utrolig god smak på gryta, så jeg utfordrer deg til å prøve uansett!

torskegryte6torskegryte8enjoy

Kom gjerne med tilbakemeldinger om du prøver oppskriftene mine, og del de gjerne med venner på facebook!

Jeg setter også pris på ideer og forslag til andre ting jeg kan kokkelere med. Bare kommenter under her!

Følg meg gjerne på facebook, instagram og snapchat (@bedremeg)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *