Dagens middag med eplebiter, hvitløk og ingefær.

Denne vårstemningen har virkelig gitt meg en ny motivasjon! Endelig syns jeg det er gøy å stå på kjøkkenet igjen! Jeg har mye tid til rådighet, og er flink til å bruke de ingrediensene jeg allerede har handlet inn til å lage god middag til både meg og ungene. Jenta mi pleier å si at jeg er kokk, selv om det selvfølgelig er langt fra sannheten. Hun roser meg stadig for måten jeg serverer maten på, og venter alltid med å spise til bilde er tatt! haha! Hun vet hvordan det er. STOOOOPP!! Mamma har ikke tatt bilde enda!

Så tilbake til dagens middag. Jeg hadde en søtpotet igjen i kjøleskapet, noe som passer bra siden jeg kun skulle lage middag til meg selv i dag. Mini er hos Pappaen og jenta mi skulle i bursdag. En søtpotet i medium størrelse holder til meg + en liten person til (kanskje, om jeg vil dele). Søtpotetpurè har jeg lagd mange ganger, men ville lage en litt annen variant i dag. Så hvorfor ikke prøve med ingefær og hvitløk?

ingefær

Til søtpotetpureen trenger du da

  • 1 søtpotet
  • 1 hvitløksfedd
  • 20 gram ingefær
  • 1 ss vita hjertegod flytende margarin (kan evnt erstattes med annen type, eller olje)
  • 1/2 dl melk
  • salt og pepper

Skjær poteten i terninger, ha i kasserolle med vann og kok opp. La de koke seg møre og ha i ingefær og hvitløksfedd mot slutten av koketiden. Hell av vannet og sett tilbake på platen med svak varme. Ha i smør og melk. Mos med stavmikser. Smak til med salt og pepper.

søtpotet

Svinestrimler med eplebiter og brokkoli

Krydre svinestrimlene med salt, pepper og annet godt krydder du liker og stek på pannen.  Skjær opp eple i biter og brokkoli i små kvister. Ta svinestrimlene av pannen og stek grønnsaker på medium-svak varme. Deretter har du i svinestrimlene igjen og lar alt steke sammen et par minutter på svak varme.

Server med ferske epleskiver. NAM! Ser kanskje ikke superfancy ut på asjetten, men dette var virkelig godt!

søtepotetpure2

Jenta mi ville smake litt, siden det var utrooolig spennende med eple i middagen. Nå snakker vi om jenta som aldri har likt søtpotetpure! Dette var jo kjempegodt! Ohhyess! Kokken Mamma slo til igjen.

sign

Lik og del gjerne oppskriften med vennene dine på facebook!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *