To i en , blomkål og fiskesuppe

Det ser ut til at jeg er godt i gang med å havne på «suppe-kjøret» Heldigvis for meg, så er det ikke det værste kjøret jeg kunne havnet på.

Når det gjelder supper, så er det bare kreativiteten som setter grenser for hva du kan lage. Denne kom jeg på i farten, og raset avgårde til butikken for å handle inn det jeg måtte ha. Her er det masse smak, og du kan gjerne tilsette mer av noe om du vil ha enda mer av akkurat den smaken.

Dette kunne godt blitt en utrolig god blomkålsuppe, men jeg ville strekke strikket litt lenger, og gjøre det til en fiskesuppe! Så her får du faktisk 2 i 1. Masse gode grønnsaker OG fisk! Denne oppskriften holder til 1 voksen og 2 barn, eller alt etter hvor mye man faktisk spiser. Skal du lage til en større familie bør du øke oppskriften litt.

IMG_0844

Til denne suppen trenger du:

 • 5dl vann
 • 1 blokk fiskebuljong
 • 1/2 blomkålhode
 • 1 gullerot
 • 1/2 lime
 • 1,5 hvitløksfedd
 • 1/3 purre
 • 1/2 boks kokosmelk
 • 1-2 ts revet ingefær
 • litt revet paprika til pynt evnt.
 • to stk torskefilet

Start med å kok opp vann med fiskebuljong mens du skjærer opp blomkål. Her kan du også godt bruke stilkene og bladene som er rundt. Ikke kast! Skyll godt.

IMG_0845

Kok dem møre (til du kan sette en gaffel i bitene og den slipper lett) i buljongvannet med lokk på kasserollen. Mot slutten av koketiden har du i hvitløk og ingefær. La dette koke et par minutter sammen med blomkålen.  Mos alt med en stavmikser og ha i kokosmelk. Rør godt.

Kutt opp gullerot og purreløk i biter.

IMG_0846

Dagens tips: Selv om du bare skal bruke 1/3 del av purren. Skjær opp HELE! legg resten i en boks, og putt i frysern. Da holder den seg kjempebra, og du har ferdiskjært purre til feks omeletter eller andre retter hvor du bare trenger en liten mengde. Genialt tips som en venninne ga meg for en stund siden! Takk Eva!

Ha gulleroten i suppen og la de småkoke sammen med den til du kjenner at de er møre nok. Jeg pleier aldri å ta tiden… jeg smaker meg heller frem. Smak smak smak! All the way. Purren skal ikke haes i for helt til slutt.. Koker den for lenge blir den fort ufresh.

IMG_0849

H for HOT! Ohhyess!

smak til med presset lime(jeg brukte ca en halv) salt og pepper. Du kan også ha i mer ingefær om du vil ha mer av den smaken i suppen. Skjær opp fisk å la den trekke i suppen til den er ferdig. Det tar ikke mange minutter for små biter å bli ferdig trekte. Så følg med, så de ikke blir tørre. Smak smak smak!

Server gjerne med nybakte havrebrød (oppskrift her), eller annet brød du måtte ønske. Pynt med fersk purre og litt revet paprika (kan selvfølgelig droppes) og en skive lime.

IMG_0858enjoy IMG_0854

Mettende og god middag!

Kom gjerne med tilbakemelding om du prøver den ut!

sign

Klikk liker om du også syns supper er fantastisk!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *