Fantastisk sjokolade dessert!

Jeg er nesten litt i sjokk her nå… Etter å i forrige uke ha klart å feilet totalt på et forsøk på peanut buttercups, klarte jeg i dag og bruke denne katastrofen til å lage en helt fantastisk dessert! Jeg har i skrivende stund akkurat tatt mot til meg og smake på den. Man blir jo litt redd for total krasj når man har stått på kjøkkenet og lagd noe helt nytt, men … I dag ble det suksess! Jo mer man får til, jo morsommere blir det å eksprimentere! Man må tåle og feile iblant om man skal få til noe bra! De såkalte buttercupsene jeg lagde i sist, ble nemlig ganske gode på smak, men konsistensen ble heeelt feil! Så, hvorfor ikke bruke den erfaringen til å lage en helt awesome dessert! Med en supergod smaksammensetning?!

IMG_4313

Så folkens.. her kommer oppskrift på en fantastisk sjokolade dessert med bringebær og peanøtt smør! Du trenger:

  • 1/2 plate 70 % kakao sjokolade
  • 1 scoop protein pulver med sjokolade (jeg brukte technutrition sin)
  • 3-4 ss av den harde delen i en kokosmelk boks (sett den gjerne i kjøleskapet litt før bruk, da skiller den seg)
  • 5 dråper stevia bringebær/sjokolade (kan sløyfes eller evnt byttes ut med sukrin eller sukringold)
  • pb2 pulver, eller annet peanøtt smør
  • bringebærsyltetøy uten sukker

Start med å smelt sjokoladen i en skål over en kasseroll med litt kokende vann i.

IMG_4566

Ha kokosmelken (den harde delen) i en bolle sammen med stevia. Bruk håndmikser og miks sammen med den smeltede sjokoladen. Visp alt sammen i ca 5 minutter. Jeg brukte to små glassformer og la et lag med sjokolade nederst. Husk å ikke bruk alt , da du skal ha enda et lag over til slutt! Sett så formene i fryseren i 10-15 min. Ta ut formene, og legg et lag med peanøtt smør godt over sjokoladen (ikke for tykt lag)

Her har jeg blandet ut pb2 sammen med 1 klype havsalt.

IMG_4570

Derettteret bruker du en teskje bringebærsyltetøy til neste lag. Husk og smør forsiktig, dette skal ligge lagvis! Så helt til slutt bruker du resten av sjokoladeblandingen til å smøre på toppen. Om sjokoladeblandingen blir litt hard før du får smørt den på, kan du adde bittelitt av den rennende delen i kokosmelken. rør lett sammen med en skje, til konsistensen blir fin . Den kan helt fint stå i kjøleskapet i et par dager, eller du kan nyte den etter bare 10 minutter om du er utolmodig!

IMG_4574

Pynt om du vil…! Jeg hadde på en frossen bringebær og kokos flak!

IMG_4573

Smaker aldeles nydelig! Det er en liten fordel at du faktisk liker mørk sjokolade. Men… det er jo sååå godt!! Utrolig enkelt og lage også. Og den sammensetningen med sjokolade, bringebær og peanøttsmør var bare helt nydelig! La deg selv friste, og prøv deg på å lag denne desserten. NAM!

IMG_4580

Nå skal jeg bruke kvelden på å se dokumentar på tvn, og PRØVEspise enda mer dessert! 😉 Må si det er litt hærlig når jeg tester ut nye ting.. da får jeg spise så mye digg! mooohaha! Ha en strålende kveld alle sammen…

enjoy

Har du et forslag på navn til denne desserten, skriv et navn under, og jeg trekker en vinner som får en liten overraskelse i posten! Vinneren trekkes onsdag 3 September!

Do what is right, not what is easy!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *