Svinestrimler med eplebiter

I dag skal jeg dele en lett hverdags middag som er sunn og god. Med svinekjøtt som proteinkilde. Til 2 porsjoner trenger du:

  • Ca 350 gr svinestrimler
  • 2 søtpoteter
  • eggehvite fra et egg
  • noen broccolikvister
  • 1 gullerot
  • 1 sjalottløk
  • 1 eple
  • 1/2 squash
  • 3 ss eplejuice
  • krydder etter eget ønske (jeg brukte hvitløks/urtekrydder)

Start med å skjære potetene i strimler.  Dypp dem i litt eggehvite, og krydre med ønsket krydder. bland litt olje sammen med det. stek i ovn på 200 grader i ca 20-25 min.

middag

Sjekk den fargen på potetene da! superorange og hærlig! Mens potetene står i ovn Skjærer du opp grønnsaker

middag1

Stek broccoli og gullerot i kokosolje i noen minutter før du har i sjalottløken og eplebitene til slutt. Viktig at ikke eplebitene ihjel steikes og blir mjuke. Not good!

middag2

Når grønnsakene nærmer seg færdig, tar du dem av pannen, og erstatter dem med svinekjøttet. jeg stekte ganske mye kjøtt, så jeg måtte ta det i to omganger på den lille panna mi. Jeg har nemlig bare EN LITEN panne! Svinekjøttet krydret jeg godt med salt, pepper, urtekrydder og litt paprikapulver. Når alt kjøttet er stekt , har du i grønnsakene og blander alt godt sammen. Hell over 3 ss med god eplejuice. Smak til med krydder.

middag6

Helt på slutten skal du lage squashnudler! Dette er ikke noe du MÅ ha, men det er utrolig fancy, og gjør seg virkelig i retten. For å lage squashnudler trenger du et litt spesielt «verktøy» . Dette kalles en julienne kutter. Jeg kjøpte min på ebay, skrev bare «julienne cutter» i søkefeltet, og vips! Kosta meg under 10 kr!

middag4

Den er genial! Jeg har enda kun prøvd den på squash, men den kan garrantert brukes til masse annet også. Bare vær kreativ! Sånn blir squashen når den er «raspet» opp

middag5

Vend «nudlene» forsiktig inn i resten, like før det serveres. Disse skal kun varmes kjapt! Så er det bare å servere og spise 🙂

middag8

Kunne kanskje sett litt penere ut på tallerken, men det smakte iallefall veldig godt!

middag9middag7

Kanskje dette er noe du kan sette på matlista denne uka? eller neste. Håper du finner noen oppskrifter du liker rundt om på bloggen min, og gi meg gjerne tilbakemelding om du har prøvd noe! Enten som kommentar her inne, eller et bilde på instagram kanskje? bare tagg @bedremeg Jeg kan forresten nevne at det ble en god del igjen av svine»woken», så jeg sparte det til i dag. Jeg varmet den opp i en kasserolle med et par ss kokosolje, 2 ss taco saus, og 1 ss vita mat. Jeg kunne sikkert lagd enda mer saus, for det ble faktisk veldig godt! Man må bare prøve seg frem, så finner man utrolig mye som smaker jumm!

enjoy

Da ønsker jeg dere en fin ettermiddag!

The difference between who you are and who you want to be, is what you do

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *