Mitt 2013

Dette året har virkelig vært MITT ÅR! Og når jeg sier det, så mener jeg ikke at det har vært rosenrødt og fritt for oppoverbakker og tøffe utfordringer. Siden dette er årets siste dag, og vi er inne i bloggens første år, så vil jeg ta en liten gjennomgang av hvordan året 2013 har vært for meg! Jeg går litt lengre tilbake, altså til desember 2012, da jeg fikk diagnosen deprimert. Det var utrolig tøft. Jeg var mye lei meg, ville ikke gjøre annet enn å sitte inne men jeg kunne da virkelig ikke være deprimert?! Men det var jeg altså. Jeg gikk inn i 2013 med svært lite mot og ingen anelse om hva jeg skulle gjøre for å klare meg igjennom det.

DSC00145

Dette bildet er tatt av meg og jenta mi på tur hjem fra Frankrike rett etter nyttår. Det er mange som har sagt til meg at jeg så så annerledes ut på det tidspunktet. Og når jeg ser det nå, så syns jeg faktisk nesten jeg ser lei meg ut på alle bildene fra den tiden. Jeg viste at jeg måtte gjøre noe. Jeg kunne ikke fortsette å ha det sånn. Jeg gikk hos psykolog, og begynte å lage en liten plan for hva som måtte gjøres for å få ting på plass igjen. Jeg hadde jo i evigheter tenkt tanken på å komme igang med treningen, for det skulle jo vist nok være bra for både det ene og det andre… Hadde jeg hørt. Jeg hadde ingen nyttårsforsetter, jeg bare gikk inn i året uten noe som helst forventninger eller forhåpninger. For 50 uker siden (kjekt med instagram) dro jeg på den treningsøkta som skulle endre mitt syn og min motivasjon når det gjelder fysisk aktivitet.

photo (73)

på tide med «trening igjen. Kan bli interessant 😛

Og interessant ble det! PÅ mange måter! 🙂 Jeg meldte meg på 3t’s «helt i hundre» i februar… tren 100 ganger iløpet av 2013. Javisst.. SOM OM DET GÅR?! Men jeg valgte og ta bort den tanken, og bestemme meg for at det SKULLE gå! Jeg fikk satt opp et par programmer før jeg fant et som passet fint for meg. Og siden jeg ikke jobbet på det tidspunktet (sykmeldt) kunne jeg trene når jeg ville! Jeg sluttet å røyke(!!) Etter veldig mange år, var det på tide å prøve igjen. Kroppen min begynte å forandre seg mer og mer, og jeg kjente jo muskler?! Hva i alle dager? Det var virkelig annerledes. Men jeg kjente det ikke bare utenpå kroppen. På et rart vis ble jeg sterkere innvendig også. Jeg var tøff nok til å stå sammen med de veltrente menneskene og løfte vekter. Dette var noe som var utrolig vanskelig for meg tidligere, og noe jeg ALDRI gjorde alene. I februar var jeg på trening 15 ganger! Og jeg vet at veldig mange av dem var alene. Jeg bare måtte, og jeg klarte! Jeg var bestemt, og jeg hadde klare mål. Jeg skulle bli bedre, jeg ville bli frisk! Samtidig som jeg begynte å trene, valgte jeg å endre kostholdet, og kutte ut mye negativitet i hverdagen. Abs are made in the kitchen sies det.. Og jeg tror det ligger mye sant i det! Kroppen forandret seg… Huden forandret seg. Livskvaliteten min. Energien min kom snikende tilbake. Jeg begynte å lære mye om mat. Hva som er bra, hvor mye vi tror er bra, som egentlig bare er crap, og hva som faktisk er helt ok å spise av og til. OG at jeg kan kose meg i helgene 🙂 Våren fløy avgårde med trening og matlaging! Og det begynte å vises…

fremgang

Sommeren kom. Og jeg gikk den imot med et smil denne gangen! De siste årene har jeg ikke vært så begeistret for sommeren… gjemt meg bort i klær og håpet på regn. Med sommeren og smilet, kom også tankene om å starte en blogg! Hvor jeg kunne få ting ned , og dele mine erfaringer. Vise verden hva jeg gjør for å bli bedre, for å bli frisk. BEDREMEG! Jeg ville den skulle være åpen og ærlig, at jeg kunne dele de tingene jeg sleit med og de tingene jeg elsker å drive med! Jeg startet uten å ane hvilken respons jeg kom til å få. Men etter bare et par uker hadde jeg fått utrolig mye positive tilbakemeldinger, og jeg ble helt overveldet! Å skrive blogg har til tider vært som en terapi for meg. Med sommeren kom flere positive ting. Jeg hadde i nesten 5 år ventet på den lille jenta mi som jeg måtte flytte i fra i 2008. Hun var blitt 7,5  år.. og skulle flytte til Trondheim! Dette var det beste som kunne skjedd! I august begynte hun på skole 200 meter fra her jeg bor, og er nå hos meg annenhver uke. Jeg har savnet henne så vanvittig mye, at det kan ikke skrives med ord! Mange har spekulert i grunner til hvorfor jeg flyttet i fra henne, og mange spekulerer sikkert fortsatt. Akkurat hvorfor jeg måtte flytte har jeg valgt å ikke skrive så mye om, med tanke på andre rundt meg. Men jeg har mine grunner, og det er det mange som vet. Uansett.. hun kom hit, og vi har det kjempefint sammen! I august kom min siste mnd for sykemelding. Hva i alle dager skulle jeg gjøre etterpå? Det ble en runde med nav, og vi bestemte at jeg skulle starte med arbeidstrening. Jeg kunne selv få prøve å finne arbeidsplass (takk og pris). Jeg var utrolig heldig, og fikk ja til arbeidstrening på kremmerhuset. Jeg skulle jobbe 50% med utgangspunkt i 4 timers dager. Dette gikk kjempefint, og jeg fikk kombinert det med trening før eller etter jobb. Genialt! I september var jeg ferdig med mitt «helt i hundre» prosjekt! Jeg hadde klart å trent 100 ganger!!! Lenge før året var omme! dette er nok en av mine største prestasjoner noensinne, og jeg er vanvittig stolt!

photo (20)

Månedene på jobb gikk vanvittig fort, og vips så var det snart over! Heldig som jeg var, fikk jeg tilbud om å fortsette. En til ting jeg fikk prøvd i år, var å gå fra brunette til blond… og til brunette igjen. Så da er det og prøvd!

photo (78)photo (81)

Treningen har gått sin gang hele året, med oppturer og nedturer. Perioder hvor jeg ikke har vært like motivert, og andre tider hvor jeg bare ikke kan få nok av trening! Jeg fikk meg en stor overraskelse når jeg tok dette bildet

photo (59)

treningen begynner å vises! Dette gjorde meg skikkelig motivert! Tatt i begynnelsen av desember. En annen ting jeg er veldig fornøyd med, er at jeg har fått en kjempesuper samarbeidspartner! Individu.no ville være med på laget og inspirere folk til å bli et bedre seg! 🙂 Jeg gliser fra øre til øre! Gleder meg virkelig til fortsettelsen i 2014! Nå datt jeg litt ut, og det ble litt rotete på slutten her, så før jeg lager enda mer virrvarr, er det på tide å avslutte snart…

megnå

Jeg er utrolig stolt av hva jeg har oppnådd det siste året. Og jeg er kjempeklar for 2014!!! Jeg har egentlig ikke noen spesielle nyttårsforsetter dette året heller. Men jeg vil prøve å motivere  og inspirere andre som ønsker å gjøre noe med livet sitt og seg selv. For å bli et bedre seg. Å begynne å trene er vel et av de mest vanlige nyttårsforsettene. Mange begynner, men ramler av… Og jeg har også vært en av dem. Det jeg fant ut i fjor var at jeg alltid har begynt med FEIL innstilling. «dette kommer til å gå akkurat like dårlig som de andre gangene» «jeg klarer det aldri» osv.  Har du den samme innstillingen, drop den med en gang! Da er det ikke noe vits! Du MÅ faktisk bestemme deg for at du SKAL klare det før du begynner. Da gjør du nemlig nettopp det!

photo (74)

Til slutt vil jeg takke alle dere flotte folk for den støtten dere har vist meg dette året. Takk til alle som leser bloggen, og takk til alle som holder ut med alle håpløse treningsoppdateringer her og der! Til dere som enda ikke følger meg på instagram, så finner dere meg der under @bedremeg, og til høyre her på bloggen kan du klikke «liker» på facebook siden min! Håper dere har en kjempeflott feiring i kveld! Jeg skal feire med gode venner og familie. Det blir en topp start på 2014!

Stop thinking, start doing! HAPPY NEW YEAR

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *