Fiskesuppe med torsk og reker

Dagene flyr, og det blir bare færre og færre dager igjen til jul. Her i huset går ikke akkurat ting kjapt i forhold til juleforberedelser. Men julegavene er så og si ferdige. Og det er vel det man bruker mest tid på?! Men en ting er sikkert.. Middag må man ha i julestresset! Og i går ble det en kjempegod fiskesuppe som dere skal få oppsrift på nå. Det er kanskje ikke akkurat typisk desember, men den kommer alikevel! Det du trenger til denne suppen er:

  • 2 gullerøtter
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 purreløk
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 fiskebuljong terning
  • 1 dl vann
  • ca 400 g torsk
  • reker
  • 1 sitronbåt
  • salt/pepper

Ha litt olje i en kasseroll, og fres hvitløken litt først. Skjær opp gullerøttene i små biter, og fres dem sammen med hvitløken i noen få minutter.

fiskesuppe

Så heller du i en boks med kokosmelk, Eller i mitt tilfelle… tar en skje og grever ut innholdet av en boks kokosmelk (min hadde stått i kjøleskapet, og den skiller seg når den blir kald) . Ha i en fiskebuljongterning sammen med 1 dl vann. Rør godt.  Kok opp, og la det koke til gullerøttene begynner å bli litt møre. Hakk opp purreløk

fiskesuppe2

Ha den i suppa sammen med resten. Sett ned varmen på plata litt nå, så det trekker istedenfor å koke. Så kan du skjære opp fisken i terninger. Jeg bruker denne fisken til supper

Torsk-Torskefilet_best-i-test_700x383fiskesuppe3

Ha i torsken og la den trekke sammen med resten av suppa til du ser at flakene i fisken begynner å dele seg litt om du er borti dem. Ikke la den koke! Da blir fisken tørr. Ha i rekene til slutt, de skal bare varmes.  Jeg har ikke skrevet hvor mye reker du trenger, for det er litt opp til hver enkelt hvor mye de vil ha. Klem ut saften av en sitronbåt og hell over. Smak til med salt og pepper. Du kan også ha feks chili eller karripaste i suppa. Jeg hadde ikke det denne gangen, siden sønnen min på 2 også skulle spise suppe med oss. Og som dere kanskje ser, så likte han den!

fiskesuppe4fiskesuppe5

Njomnjom! Mammaen likte den også! Skal virkelig lages flere ganger. Og for en fin måte å få i barna litt fisk (og reker)

fiskesuppe

Prøv den! Anbefales 🙂 Veldig enkel og god! ————————————————————————————————— Som jeg sa tidligere, så har vi ikke vært så kjappe med jule/advents forberedelser her i huset. I går etter jobb fikk jeg endelig opp adventstaken (som selvfølgelig er kjøpt på kremmerhuset) med lys,  julekuler og pynt. Syns den ble veldig fin!

adventstake

Jeg fikk også unna noen av de siste julegavene.. inkludert en liten julehilsen til samarbeidspartneren min, Individu. Jeg syns det er så koselig å pakke inn gaver og lage det fint til andre. I kveld er det jobb igjen, og bor du i Trondheim, stikk innom på kremmerhuset City syd og få unna litt julegaver!

adventsdag

The best way to spread christmas cheer, is singing out loud for all to hear

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *