Granola part two!

For noen uker siden la jeg ut min første oppskrift på granola. Den ble veldig god, men jeg fant fort ut at jeg måtte lage ny. Jeg reagerer nemlig litt på valnøtter… Kjipt! Men sånn er det. Da får jeg bare droppe det, og heller ta mer av noe annet. Om dere vil sjekke ut den første oppskriften også, så kan dere klikke HER. Men i kveld skal jeg vise dere min andre oppskrift. Denne har jeg lagd flere ganger nå. På tide og dele den! Jeg har enda ikke fått meg kjøkkenvekt (julegaveønske om noen lurte) så oppskriften går på dl og ca mål… Du trenger:

  • 5 dl store havregryn
  • 1/2 dl linfrø
  • 1/2 dl sesamfrø
  • 1,5 dl solsikkekjerner
  • 1 dl gresskarkjerner
  • 2,5 dl mandler
  • 1ts havsalt
  • 3 ts kanel
  • 4 dråper stevia vanilla (kan droppes)
  • 1/2 dl vann
  • 1,5 ss kokos olje
  • 2 ss honning
  • et par never kokosflak

Sett ovnen på 170 grader (varmluft) Først blander du alt det tørre sammen…

IMG_4789

Smelt kokos olje og bland i honningen. Hell dette i den tørre blandingen sammen med vann og stevia. Rør GODT! Ha bakepapir på et stekebrett og fordel blandingen over to brett. Sett i ovnen. Stek først i 10 min (jeg steker et brett om gangen) for så å åpne ovnen og røre litt i blandingen. sett inn igjen og ha det i 10 min til.

IMG_4792

Det kommer litt an på hvilken ovn man har og hvor «fort» den steiker. Pass bare på så ikke blandingen blir svidd… Svidd granola smaker ikke like fresht! Avkjøl den, og ha i kokosflakene. Så har du den over i et glass med lokk.

IMG_4800

Jeg spiser granolaen min bla.a med cottagecheese og yoplait dobbel 0% yoghurt med solbær eller bringebær (mine favoritter).

IMG_4806

Nyyydelig frokost!! Eller kveldsmat/kos. Et lite tips om du er usikker på hvor du får tak i kokosflak og kokosolje, klikke på linkene under: KOKOSFLAK                                       KOKOSOLJE Jeg elsker Iherb.com, og bestiller mye derifra. Naturlige og gode produkter som smaker kjempegodt! Da ønsker jeg dere alle en kjempefin helg!

enjoy

Believe in yourself, inspire others, spread JOY!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *